gss

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac-Lipik provode projekt "Zajedno u drugu mladost" koji je kandidiran na natječaju Europskog socijalnog fonda: „Pridruži se – aktivni u mirovini“ - Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, iz Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. te je za njegovo provođenje odobreno bespovratnih 1,556 milijuna kuna. 

Jedna od aktivnosti u sklopu projekta je edukacija Hrvatske gorske službe spašavanja kroz koju će krajnji korisnici - umirovljenici biti educirani o osnovnim postupcima pružanja prve pomoći, sprječavanju rizika od padova, organiziranju svog životnog prostora za sigurniji boravak, načinima prevencije najčešćih zdravstvenih poteškoća… U prenošenje znanja i praktičnih vještina uključiti će se mladi volonteri HGSS-a u cilju međugeneracijske podrške i suradnje. 

Edukacija će se održati u prostoru Matice umirovljenika u ponedjeljak 21. lipnja s početkom u 19 sati te molimo zainteresirane umirovljenike da najave svoj dolazak na broj koordinatorice projekta: 098-256-717 (Brigita).

logo skupni 1

lenta