informatička

U sklopu projekta „Zajedno u drugu mladost“ kojeg provode HCK Gradsko društvo CK Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac-Lipik, za sve umirovljenike kojima je potrebno osnovno informatičko znanje, bit će organizirana informatička radionica. Prva, od četiri planirane radionice bit će održana krajem svibnja, u trajanju od pet dana po dva školska sata, a vodit će ju profesor Renato Ristić, diplomirani informatičar.

Tehnologija nudi brojne mogućnosti – putem interneta je moguće plaćati račune, naručivati namirnice iz dućana, rezervirati pregled kod liječnika, čitati novine, komunicirati i podizati službene dokumente. Ipak, to ne ide samo tako za one koji se nisu puno susretali s online svijetom, zato se pozivaju svi umirovljenici koji su željni znanja da se jave na jedan od navedenih brojeva koordinatorica projekta budući da je broj polaznika ograničen: Brigita Ražov: 098/256-717 i Ruža Vulinović: 099/575-7147.

Za sve polaznike radionica je besplatna, čime GDCK Pakrac i MU Pakrac-Lipik daju svoj doprinos međugeneracijskoj suradnji i poboljšanju kvalitete života treće životne dobi, što je i cilj 1,5 mil kn vrijednog EU projekta kojeg provode do listopada 2022. godine.

logo skupni 1

lenta 1