Hajduk

„Nenasilna komunikacija“ je jedna od šest  edukacijskih tema u sklopu  projekta „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ koji provodi  Nogometni klub Hajduk.

U okviru te teme će biti održano ukupno šest tematskih radionica, a prva od njih je održana 26. ožujka u novouređenom prostoru Društvenog centra koji djeluju u sklopu gradskog stadiona.  

Radionicu na temu „Nenasilno rješavanje sukoba“  je vodila Ivana Marin,  mag. psych.,  zaposlenica na projektu, pri tom naglasivši kako je u komunikaciji važno  naučiti  kako slušati, kako pokazati prihvaćanja, kako slušati dijete i čuti što hoće i što mu treba. Aktivnim slušanjem potičemo i održavamo razgovor, osobi pomažemo da s povjerenjem govori o problemu, poručila je  mag. psych. Marin, slušateljicama, članicama Kluba, ujedno i majkama igrača mlađih kategorija.

U sklopu ove edukacijske teme još će biti održane radionice naslovljene: „Identitet“, „Predrasude i stereotipi“, „Sukob“, „Osjećaji  i  potrebe“ i  „Nenasilno djelovanje“.

Unaprjeđenje, razvoj i provedba programa organizacije civilnog društva koje doprinosi razvoju zajednice, osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa za sudjelovanje građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu te prilagodba prostora u javnom vlasništvu za organiziranje odabranih projektnih aktivnosti su ciljevi projekta „Revitalizacija društvenog centra Pakrac“, koju osim nositelja provode i partneri, Grad Pakrac i Udruga „Mali most“.

Projekt je izradila Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac. Kandidiran je natječaj „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ iz operativnog programa „Učinkovitost ljudskih potencijala“ kojeg provodi Ured za udruge Vlade RH, i provodi se 24 mjeseca počevši od svibnja 2020. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 1.378.515,42 kuna i u punom iznosu nepovratno su sredstva osigurali Republika Hrvatska (15 posto) i Europski socijalni fond (85 posto).

lenta