banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

zdravstvena radionica

Prva od ukupno šest zdravstvenih radionica planiranih u sklopu provedbe projekta NK Hajduka „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ održana je 15. ožujka.

Tema edukacije je bila „Prepoznaj što ti tijelo govori“, a predavačica Đurđica Stokić, glavna sestra OŽB Pakrac, je ukazala polaznicima na važnost preventivnih zdravstvenih pregleda, jer otkrivanje bolesti u najranijem stadiju može spasiti život.

Program zdravstvenih radionica obuhvaća aktivnosti koje pružaju informacije o promicanju zdravlja u školi, obitelji te okruženju, usmjeren je na ciljanu populaciju te utječe na usvajanje pozitivnih životnih navika i sprječavanje rizičnih čimbenika zdravlja.

Kroz projekt će se održati još slijedeće zdravstvene edukacije: Pravilna i uravnotežena prehrana; Kako prepoznati vlastite emocije; Zašto ne treba početi pušiti; Važnost tjelesne aktivnosti i Reci ne alkoholu.

Đ. Stokić

Unaprjeđenje, razvoj i provedba programa organizacije civilnog društva koje doprinosi razvoju zajednice, osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa za sudjelovanje građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu te prilagodba prostora u javnom vlasništvu za organiziranje odabranih projektnih aktivnosti su ciljevi projekta „Revitalizacija društvenog centra Pakrac“, koju osim nositelja provode i partneri, Grad Pakrac i Udruga „Mali most“.

Projekt je izradila Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac. Kandidiran je natječaj „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ iz operativnog programa „Učinkovitost ljudskih potencijala“ kojeg provodi Ured za udruge Vlade RH, i provodi se 24 mjeseca počevši od svibnja 2020. godine.

Vrijednost projekta iznosi 1.378.515,42 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

lenta

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić