banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Završetak kalendarske godine prilika je da se osvrnemo na postignuto pa se i u Lokalnoj razvojnoj agenciji Poduzetnički centar Pakrac zbrajaju ovogodišnji rezultati.

Lanjska 2019. godina je bila vrlo uspješna i u njoj smo završili s provedbom projekta namijenjenog poduzetnicima. Brojke kazuju da u 2020. godini imamo još više razloga za zadovoljstvo. Unatoč pandemiji, imali smo rast u svim segmentima poslovanja zbog čega smo ojačali svoje interne kapacitete u segment pripreme i provedbe EU projekata. Na projektima radi sada šest osoba koji su pripremili više od 40 projektnih prijedloga i poslovnih planova za naše poduzetnike i poljoprivrednike te više od 10 projektnih prijedloga za udruge.

Zbog pandemije nismo održavali radionice za poduzetnike koje imamo predviđene vlastitim projektom u provedbi, ali smo organizirali osposobljavanja i edukacije za više od 45 nezaposlenih osoba.

Tijekom 2020. godine koja je obilježena otežanim poslovanjem u svim djelatnostima, uložili smo velike napore u aktivnostima namijenjenim potpori i razvoju poduzetništva i na upravljanje gospodarskom zonom koju je kupio Grad Pakrac i koja je za potrebe prodaje prošla parcelizaciju. Zbog nepredviđenih komplikacija umjesto sredinom 2020., tek krajem godine očekujemo natječaj za prodaju zemljišta u Zoni.

 

Također smo uredili dva proizvodna pogona u bivšoj upravnoj zgradi Papuka te su tamo u zakupu dva lokala za potrebe lokalnih poduzetnika.

LRA PCP upravlja s dva poduzetnička inkubatora koji imaju 10 proizvodnih i 6 uredskih prostora ukupne korisne površine 1670 četvorna metra. Krajem ove godine smo potpisali dva ugovora o zakupu čime nam je popunjenost dosegla 100 posto. U 16 prostora imamo smješteno 12 poduzetnika.

U tijeku je i izrada nove, preglednije web stranice te uvođenje novih usluga poput newslettera s obavijestima o aktualnim pogodnostima za poduzetnike.

Zahvaljujemo se na ukazanom povjerenju svim klijentima i korisnicima u nadi daljnje suradnje te svima želim sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Vladimir Gazić, dipl. oec.
direktor

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić