U sklopu projekta „Maslačak ispunjava želje“, kodni broj: UP.02.2.2.08.0045, koji se provodi u Dječjem vrtiću Maslačak Pakrac dodatno je unaprijeđen program provođenja ranog učenje engleskog jezika za djecu od navršene četiri godine do polaska u osnovnu školu. Suglasnost na provođenje programa vrtić je dobio 2014. godine, a kroz ovaj projekt omogućeno je malim polaznicima vrtića besplatno pohađanje programa.

 

Program se temelji na zadovoljenju potreba djeteta za učenjem stranog jezika kroz poticaj i okruženje prilagođeno djeci predškolske dobi. Ravnateljica vrtića Višnja Klobučar ističe da postoji nekoliko aktivnosti koje su omogućene kroz projekt, a čijom su provedbom program ranog učenja stranog jezika podigli na višu razinu te omogućili njegovu kvalitetniju i uspješniju realizaciju. „Jedna odgojiteljica upućena je na edukaciju za provođenje engleskog jezika koju je uspješno završila te time stekla potrebnu kvalifikaciju za navedeni program. Za rad s djecom nabavljeni su udžbenici uz koje smo dobili i audio materijale koji značajnu ulogu imaju u približavanju izgovora samog jezika“.

Sredstvima projekta financirana je nabava potrošnog materijala kao što su bojice, olovke i slično, a nabavljene su i slikovnice na engleskom jeziku koje djecu na jednostavan i zanimljiv način potiču na učenje stranog jezika te razvijaju interes za istim.

Projekt „Maslačak ispunjava želje“ u svakom svom segmentu omogućio je poboljšanje kvalitete rada s djecom predškolske dobi, a poseban doprinos daje razvijanju i unapređenju kraćih programa, kao što je ovaj program ranog učenja engleskog jezika. „Neizmjerno smo zahvalni što smo dobili priliku sudjelovati u ovom projektu, a djeci omogućili kroz navedene aktivnosti, širenje novih spoznaja na što zanimljiviji i njima prihvatljivi oblik učenja. Iako projekt ima svoje trajanje, njegove blagodati ne završavaju njegovom provedbom, već su namijenjene i generacijama koje dolaze“, rekla je ravnateljica Klobučar.