U sklopu projekta „Revitalizacija društvenog centra Pakrac“ kojeg provodi NK Hajduk Pakrac provest će se radionice psihološke podrške i edukacije sportskim klubovima koji u svojem članstvu imaju djecu osnovnoškolskog uzrasta i tinejdžere, kao i ostalim zainteresiranim sugrađanima koji spadaju u navedenu populaciju i žele se baviti nekim sportom, obavijestila nas je Danijela Galijaš, voditeljica projekta i dodala da je u tu svrhu zaposlena psihologinja Ivana Marin.

 

Radionice će se održavati narednih 18 mjeseci, a osim djece i tinejdžera, u projektu će sudjelovati i njihovi roditelji, s obzirom da je jedan od ciljeva projekta osnažiti roditelje u roditeljstvu i poboljšati komunikaciju s djecom te naći načina da kvalitetno provedu vrijeme zajedno. Održat će se ciklus od šest radionica za djecu viših razreda osnovne škole i za tinejdžere, kako bi se educirali i upoznali s turbulentnim razdobljem adolescencije te kako bi im se pružila podrška u nošenju sa svakodnevnim životom.

Teme radionica bit će prilagođene razvojnim interesima djece i mladih. Nadalje, naglasak će biti i na važnosti bavljenja sportom i kako rekreacija djeluje na mentalno zdravlje. Osim radionica, bit će održano 20 interaktivnih susreta djece i roditelja gdje će ih se kroz stručan rad povezati da što kvalitetnije provedu vrijeme i bolje se upoznaju. Uz radionice i susrete koji će se odvijati četvrtkom od 17 do 20 sati, i po potrebi uz prethodnu najavu bit će omogućeno psihološko savjetovanje za djecu i roditelje koji sudjeluju u projektu svaki tjedan u prostorijama NK Hajduka ili online po dogovoru, doznajemo od psihologinje Marin.

Prva radionica trebala bi biti održana u prosincu, no zbog epidemioloških mjera nije utvrđen točan termin već će on biti naknadno objavljen putem medija, najavila je voditeljica projekta.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost NK „Hajduk“ Pakrac