MTB ili brdski bicikli su oni koji se koriste za vožnju po raznovrsnom terenu. Na web trgovini Keindl Sport postoji široka paleta brdskih bicikala. Tu su bicikli za početnike, za povremenu vožnju te posebni modeli za vožnju po raznim zahtjevnim terenima.

Brdski bicikli su lako prepoznatljivi po svojoj čvrstoj i izdržljivoj konstrukciji, širokim i grubim gumama, suspenzijama (amortizeri) i snažnim kočnicama. Većina ima suspenziju na prednjem dijelu. Ona omogućuje da vozač ne osjeti neudobnost pri vožnji po neravnom terenu.

Brdski bicikli se dijele u dvije osnovne vrste: hard tail i full suspension. Hard tail bicikli su lagani i mogu podnijeti vožnju na različitim vrstama terena. Osim toga, vozač ne osjeća neravnine tijekom vožnje jer ima suspenziju na prednjem kotaču. Hard tail se obično preporučuje početnicima jer su često jeftiniji, lakši, jednostavni za održavanje, itd.

Full suspension bicikl ima suspenzije na prednjem i stražnjem kraju, pa je tako lakše upravljati i podnijeti vožnju po raznim vrstama zahtjevnijih terena. Ovi se bicikli najčešće preporučuju iskusnijim vozačima, ali i onima koji su spremni više platiti. Full suspension bicikli su inače teži, ali im suspenzije dopuštaju sigurnije i brže savladavanje prepreka. Osim toga, omogućuju da vožnja ne uzrokuje bolove (u koljenima ili leđima) kod vozača.

Osim toga, postoji nekoliko čimbenika kod biranja brdskih bicikala. Neki od njih su veličine guma i oblik okvira. Brdski bicikli imaju ženski i muški okvir. Muški je standardnog oblika, a ženski okvir je kraći s užim volanom. Međutim, nisu ni svi muški i ženski okviri isti zato je bitno odabrati pravu veličinu okvira što će spriječiti bolove u ramenima, leđima i rukama tijekom vožnje.