U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Obris u Pakracu u tijeku je Program osposobljavanja za gerontodomaćice u svrhu provedbe projekta "Zaželi i ti biti jedna od njih ". Program se sastoji od dva dijela; teorijskog i praktičnog, a provodi ga Pučko otvoreno učilište Obris u suradnji sa vanjskim suradnicima.
Nakon što prođu teorijski i praktični dio nastave, 9 polaznica će polagati ispit i dobiti diplome. Novo zanimanje gerontodomaćice, koje je sve traženije na tržištu, zaposlenim ženama upisat će se u e-radnu knjižicu i osigurati im veću konkurentnost na tržištu rada nakon provedbe projekta. Uz gerontodomaćice, 6 polaznica osposobljavati će se za kuhara koje će nakon uspješnog polaganja ispita dobiti diplomu te zanimanje upisati u e-radnu knjižicu.


Projekt „Zaželi i ti biti jedna pod njih“ ukupne vrijednosti 3.068.643,98 kn financira se 100% iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci – 20.12.2017.g. do 19.06.2020.g. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje (Područni ured Požega) i Centar za socijalnu skrb Pakrac.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Lipika