U sklopu aktivnosti projekta #Gradmladih#pokrenise, unutar kojeg djeluje i Klub mladih „Aurora“ od 30. siječnja traje radionica pisanja eseja iz engleskog jezika kroz koju 20-ak učenika redovito pohađa predavanja četvrtkom i tako usvaja ili ponavlja gradivo koje će im na proljeće biti potrebno na državnoj maturi, izvijestila je Natalija Otopal, voditeljica Kluba mladih.


Pored toga od edukativnih sadržaja u tijeku je i predavanje o Erasmus+ programu, kroz koje se pakračka mladež upoznaje s projektima i mogućnostima koje Europska unija nudi njihovim generacijama. Radionica je nazvana Aktivni mladi građani, a u njoj sudjeluju učenici drugih, trećih i četvrtih razreda srednje škole, a osim osnovnih saznanja o programu Erasmusu+ na njoj su imali priliku upoznati Tanju Herceg, predsjednicu Savjeta mladih Hrvatske te s njom proći brojne teme EU-a vezano za bolje uvjete mladih, rješavanje njihovih problema i slično.

Potaknuti humanitarnim akcijama koje su se kroz rad Kluba i programa odvijale jesenas, a jedna od njih je bila i akcija darivanja krvi za matične stanice, zajedno s učenicima Srednje škole Pakrac i KPD „Slogom“ mladi Pakračani okupljeni oko ovog projekta su odlučili napraviti spremnike za plastične čepove uz pomoć tvrtki VIOS-a i Metalka, te tako sudjelovati u akciji „Daruj čep“ kojom se prikupljaju plastični čepovi kako bi se nabavili bolji i kvalitetniji lijekovi za oboljele od leukemije, limfoma, melanoma i slično. Na tu temu je održalo i predavanje. Spremnici su postavljeni na osam lokacija po gradu, a veliko zadovoljstvo je vidjeti da se spremnici zaista pune čepovima i da su građani svjesni o čemu se radi, kaže N. Otopal.

Projekt #Gradmladih#pokrenise je ušao u zadnja tri mjeseca provedbe, a do kraja će biti održano još nekoliko zanimljivih i korisnih radionica, tako da će mladi Pakračani zaista vidjeti vrijednosti ovih aktivnosti i na temelju onog što su čuli i naučili, svojom inicijativom probati poticati sebe i svoje vršnjake za daljnje sudjelovanje i stvaranje boljih društvenih uvjeta u svojoj zajednici.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Udruge mladih Mali most