banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

„Ostvareni cilj projekta je smanjenje energije potrebne za grijanje, a time će se trajno smanjiti financijsko opterećenje što će omogućiti veća ulaganja u rad s djecom“, rekla je predstavljajući projekt Danijela Galijaš, voditeljica projekta i stručna suradnica u LRA Poduzetnički centar Pakrac, na završnoj konferenciji projekta „Energetska obnova zgrade Osnovne škole braće Radića Pakrac na adresi Bolnička 55, Pakrac“ održanoj danas u pakračkoj osnovnoj školi.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.08 milijuna kuna, od čega se 55% ili 2.8 milijuna odnosi na iznos bespovratnih sredstava Europske Unije. Projektom energetske obnove podrazumijevali su se radovi na obnovi vanjske toplinske ovojnice, rekonstrukciju krovišta, izmjenu stolarije i rekonstrukciju plinske kotlovnice. Uz građevinsko-obrtničke radove projektom su sufinancirane aktivnosti izrade projektne dokumentacije, stručnog nadzora građenja, provedba energetskog pregleda i izrada energetskog certifikata nakon izvedenih radova, promidžba i vidljivost, upravljanje projektom i administracija te stručna podrška partnera. Partner na ovome projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Izvedenim radovima ostvarena je ušteda primarne energije u iznosu od 53 posto te ušteda godišnje potrebne toplinske energije za grijanje u iznosu oko 132.000 kuna.

Sanja Delač, ravnateljica Osnovne škole braće Radića Pakrac, nakon zahvale svim sudionicima u projektu, istaknula je kako su energetskom obnovom škole dobili uvjete za rad kakvu su mogli samo priželjkivati, a rad u takvim uvjetima je samo dodatna motivacija učitelja u ostvarivanju odgojnih ciljeva.

Čestitke na uspješnom završetku projekta te zadovoljstvo što je grad dobio još jednu u nizu obnovljenu instituciju istaknuo je pakrački dogradonačelnik Marijan Širac rekavši kako je ona prvenstveno obnovljena za najmlađe sugrađane i one koji dolaze.

Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, uputivši čestitke naglasio je kako je zajednički i kvalitetan rad svih partnera na projektu formula za uspjeh te dodao kako je Pakrac jedno veliko gradilište posebice i zbog toga što slijedi energetska obnova gradske sportske dvorane i pakračke bolnice.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Osnovne škole braće Radića Pakrac

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić