banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Tiskovnom konferencijom s radom je danas na adresi Kralja Tomislava 20 (bivša nadcestarija) Započeo Klub mladih koji je pokrenula Udruga „Mali most“ u sklopu projekta #Gradmladih #pokrenise  financiran sa 690 tisuća kuna dobivenih na natječaju „Podrška programima usmjerenim mladima“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iz Europskog socijalnog fonda, a koji je proveden proljetos.

Klub mladih samo je dio ukupnog projekta usmjeren populaciji u dobi od 15 do 29 godina s ciljem stvaranja društva koje odgovara na potrebe mladih i afirmira njihove potencijale kroz osiguranje uvjeta za kvalitetniji i sadržajniji život te socijalnu uključenost mladih u Pakracu. No među ciljevima je, o čemu je na tiskovnoj konferenciji 25. listopada govorila Adriana Pepić, voditeljica projekta, i stvaranje poticajnije i otvorenije lokalne zajednice koja djeluje u multifunkcionalnom prostoru te osnažuje i educira stručnjake koji rade s mladima. To namjeravaju postići pristupom mladima na zabavan, informativni i edukativni način, sve u cilju kako bi ih zadržali u veselijem i ljepšem mjestu za življenje.

Klub mladih radit će ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 15 sati te utorkom i četvrtkom od 11 do 19 sati. U tom vremenu besplatno će se nuditi različiti sadržaji kao što pristup internetu, razne elektronske i mehaničke igre, audio-video projekcije kao i različiti edukativni, kreativni i zabavni sadržaji. Radi toga unazad tri mjeseca su iz sredstava dobivenih na natječaju kupili neophodna materijalna sredstva poput uredskog i učioničkog namještaja, dva računala, LCD televizora, dvije igrače konzole, prijenosno računalo, projektor i projekcijsko platno, elektronski pikado, razne društvene igre i još ponešto neophodne prateće opreme za što je u projektu predviđeno oko 60.000 kuna, rekla je Natalija Otopal, voditeljica Kluba za mlade. Ostala sredstva su namijenjena podmirivanju svih pratećih troškova kao što su zaposlenici, predavači, razne vrste materijala i pribora potrebnih za radionice i tečajeve, stručna putovanja, uredski materijal i slično.

Ovakve projekte i aktivnosti u ime Grada Pakraca pozdravio je dogradonačelnik Marijan Širac.

Klub mladih će bez ikakve registracije i naknade biti dostupan svim mladim osobama Pakraca i Lipika u rasponu do 15 do 29 godina i u Udruzi Mali most se nadaju da će po završetku projekta, u svibnju 2020. godine, biti, bilo kroz neki drugi projekt ili samostalno, osposobljeni nastaviti s radom.

Projekt će već idućeg mjeseca sadržajno „izaći“ iz kluba pa tako za 7. studenog pripremaju  u Gradskoj knjižnici putopisno predavanje Maja Klarić,; dan poslije pub kviz u kafiću Jet set, te edukaciju o volonterstvu.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić