Četveročlani tim Lokalne razvojne agencije - Poduzetnički centar Pakrac d.o.o u sklopu projekta „ Korisnička podrška PCP-a“  koji provodi u razdoblju 01.02.2018.-01.08.2019., financiranog bespovratnim sredstvima Europske unije i Europskog fonda za regionalni razvoj iz Programa Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI), prisustvovao je 2. listopada radnom sastanku u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Tamo su se sastali  s voditeljicom projekta ispred Agencije koja je u ovom projektu Posredničko tijelo razine 2 (PT2), gospođom Ninom Horvat i dobili smjernice vezane uz provedbu. Cilj projekta vrijednog 618.809,06 kn  od kojih je  470.047,41 kn bespovratno je pridonijeti konkurentnom i ravnomjerno razvijenom malom gospodarstvu RH kroz osiguranje povoljnog poslovnog okruženja za njegov razvoj što će LRA – PCP provesti kroz unaprjeđenje i modernizaciju postojećih te razvoj novih usluga stručne i savjetodavne podrške poduzetnicima.

Započete aktivnosti i one koje slijede pružaju poduzetnicima: uslugu izrade poslovnih planova i studija, usluge savjetovanja, informiranja i procjene ideja, pohađanje seminara i edukacija za poduzetnike početnike i one u razvoju, uslugu priprema natječajne dokumentacije za EU fondove i ostale bespovratne potpore, knjigovodstvene usluge za poduzetnike početnike, uslugu provedbe projekata i tehničke pomoći u provedbi projekata, informacije o mogućnostima kreditiranja i pripremi  kreditne dokumentacije, mogućnost poslovnog povezivanja te tehničku  pomoć u postupku pripreme i provedbe postupaka nabave.

Ovim putem pozivaju se poduzetnici, kao i oni koji razmišljaju o ulasku u poduzetničke vode, da se obrate stručnoj službi u prostorijama LRA – Poduzetnički centar Pakrac. Također, pozivamo poduzetnike koji su osnovani 2018. godine ili će biti osnovani do kraja godine da se jave u PCP za knjigovodstvene  usluge za vrijeme trajanja projekta koje će za korisnike biti besplatne uz napomenu da je broj onih kojima će knjigovodstvena usluga biti omogućena ograničen.

Drugi dio sastanka održanog u HAMAG-BICRO bio je vezan uz Program provjere inovativnog koncepta (PoC) kojeg je BICRO pokrenuo zajedno sa Prepoznatim centrima te uz suglasnost Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Svjetske banke. Vanja Agejev, voditelj Programa od strane HAMAG-BICRO predstavio je LRA-PCP kao jednom od Prepoznatih centara novosti te su se dogovorile smjernice za buduću suradnju.

Treći dio sastanka odnosio se na mikro (1.000,00-25.000,00 eura) i male zajmove (25.001,00-50.000,00 eura) za ruralni razvoj. Pozivamo sve poduzetnike i poljoprivrednike koji su zainteresirani za kredite s 0.5% kamate da se jave u PCP za više informacija.