Najveća potreba mještana Starog i Novog Majura je urediti, po mogućnosti asfaltirati, takozvanu zimsku dionicu ceste u Novom Majuru koja vodi prema glavnoj cesti za Daruvar, a koju koriste mještani oba naselja, rečeno je jučer na sastanku ova dva Mjesna odbora s gradonačelnicom Anamarijom Blažević.

Razlog neuređenosti jednog dijela spomenute ceste, kako tvrde članovi mjesnih odbora, jest rad šumarije koja prilikom izvlačenja drvne mase, cestu ne dovede u prvobitno stanje onemogućavajući nesmetan prolaz. Budući da su ova dva naselja spojena, Stjepan Malogorski i Alen Bičanić, predsjednici Mjesnih odbora, istaknuli su prioritet i u nasipavanju poljskog puta i uređenju kanala od križa u Starom Majuru koji vodi u polja i izlazi u Novom Majuru jer zbog katastrofalnog stanja nije ga moguće nti koristiti. Članovi mjesnih odbra izrazili su nadu da će se početi rješavati problemi, a posebno i zbog činjenice što zadnje dvije godine u njihovim naseljima nije bilo nikakvih komunalnih intervencija.

U budućem razdoblju mještani žele urediti mjesne domove manjim zahvatima na rekonstrukciji krova kako bi spriječili daljnje prokišnjavanje, u planu im je urediti vanjski sanitarni čvor kao i dovod vode u objekte kako bi ih mogli koristiti za rad mjesnih odbora te drugih okupljanja. Isto tako, želja im je i sanirati dječje igralište iz doma u Novom Majuru koji bi, uz financijsku pomoć Grada, napravili sami mještani.

Razgovarajući s mještanima gradonačelnica Blažević naglasila je da će Grad financijski pomoći u njihovim inicijativama na uređenju okoliša i manjih zahvata na domovima, preuzela obvezu razgovarati s predstavnicima institucija radi bržeg rješavanja tekućih problema te najavila obilazak stručnih službi Grada.