Uređenje poljskih putova i prilaza i parkirališta na groblju zajednički su zahtjevi mještana Kapetanovog Polja, Ploština i Tornja koje smatraju prioritetnim za rješavati u narednom razdoblju, a koje su predsjednici mjesnih odbora iznijeli na sastanku s gradonačelnicom Anamarijom Blažević.

Josip Delorenci, predsjednik MO Ploštine, istaknuo je prioritet u nasipavanju i uređenju puta, iskop putnih kanala te uređenje parkirališta na mjesnom groblju, želja im je obnoviti fasadu na crkvi u Ploštinama, a planiraju i urediti dječje igralište iza crkve.

Uređenje fasade kapelice u Kapetanovom Polju, uređenje i sanacija mosta koji vodi u polja, a posebno čišćenje zaraslog puta koji služi kao prilaz njivama zatražio je Božidar Lukić, predsjednik MO Kapetanovo Polje. Istaknuo je kako je jako važno što prije omogućiti mještanima normalan prilaz svojim njivama koji trenutno zbog nemogućnosti prolaska koriste alternativne putove po privatnim parcelama.

Sličan problem istaknuo je i Josip Bec, predsjednik MO Toranj, dodavši kako se već deset godina upozoravaju na poljski put koji dijeli Ploštine i Toranj gdje na samom ulazu mještani prvih 200 metara moraju ulaziti po privatnom zemljištu. Iako je mjernik izlazio na teren u više navrata i dva puta je sporno zemljište iskolčeno, kolci su maknuti, a mještani i dalje čekaju na uređenje tog puta. Bec je zatražio nasipavanje dio puta prema crkvi sv. Pantelejmona, spomenika hrvatske kulturne baštine, potreban materijal za uređenje prostorije u mjesnom domu za adekvatan rad mjesnog odbora, mogućnost izgradnje dodatna dva autobusna stajališta za školsku djecu, a jedan od dugoročnijih planova je izgradnja mrtvačnice na katoličkom groblju.

Predsjednici sva tri mjesna odbora izrazili su ogorčenost što mještani još uvijek nemaju mogućnost priključenja na plinovod, vodovod i kanalizaciju. Gradonačelnica Blažević objasnila je kako za svaku takvu investiciju Grad mora dokazati opravdanost, a pri tom udovoljiti i kriterijima koje određuju državne tvrtke, no najavila kako će se prvenstveno rješavati problemi koje Grad može u vrlo kratkom vremenu odraditi, a što je prioritet mještanima.