Uređenje groblja i mrtvačnice, bolja osvijetljenost glavnih cesta kroz sela, uređenje putnih jaraka, neki su od zajedničkih planova mještana Gornje i Donje Obriježi te Velikog Banovca, no jedan od većih problema su i neuređeni poljski putovi koji vode do njiva mještana, rekli su predstavnici ovih mjesnih odbora na sastancima održanima u ova tri sela s gradonačelnicom Anamarijom Blažević.
Mještani Gornje Obriježi koji su po prvi put oformili Mjesni odbor  kao prioritet zahtijevaju uređenje alternativnog puta prema Omanovcu te sokaka koji vodi na njive mještana na početku Velikog Banovca, želja im je nasipati put koji vodi do kapelice gdje su poginuli hrvatski branitelji, potrebna su im dva autobusna ugibališta, a posebno zahtijevaju da se bolje osvijetli glavna cesta kroz selo postavljajući rasvjetna tijela na svaku drugu banderu. Kako je rekao predsjednik Zlatko Recc, u ovoj godini željeli bi ukloniti i derutnu zgradu nekadašnje stare škole koja predstavlja opasnost te zatražili pomoć Grada da im rušenje odradi gradski bager dok bi mještani sami očistili zemljište.
 2
Velikobanovčani u ovoj godini imaju plan urediti i dostojanstveno obilježiti grobove šest poginulih branitelja i ostalih žrtava iz Domovinskog rata te postaviti spomen ploču, sanirati mrtvačnicu i postaviti novu žičanu ogradu. Sve radove su spremni odraditi sami uz financijsku pomoć pri kupnji potrebnog materijala, a dugoročni plan je i asfaltiranje oko 450 metara puta prema groblju. Predsjednik MO Darko Brinjak istaknuo je potrebu da se zgrada nekadašnjeg laktofriza prvo legalizira te u budućnosti i uredi za rad Udruge žena i vatrogasaca, dok je za mjesni dom koji sada koriste upućen zahtjev Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom da se vlasništvo prenese na Grad. Gradonačelnica Blažević je najavila kako će zahtjev prema njenim informacijama, biti pozitivno riješen. Brinjak je istaknuo i potrebu za obilježavanjem pješačkih prijelaza, održavanjem putnih jaraka kao i postavljanja nadstrešnica na autobusnim stajalištima.