Koje su inicijative i prioriteti u radu Mjesnog odbora, u kojoj su fazi projekti o kojima se već duže vremena razgovara te plan Grada u njihovom ostvarivanju, bile su najvažnije teme sastanka s članovima Mjesnog odbora Prekopakra i gradonačelnice Anamarije Blažević što je jedan od prvih takvih sastanaka koji će se ubuduće održavati i s drugim mjesnim odborima pošto je prošlo tri mjeseca od njihovih konstituiranja.

Vladu Ecka, predsjednika  Mjesnog odbora Prekopakra, zanimalo je događa li se što po pitanju najava izgradnje nogostupa u Ulici kneza Domagoja i Pihirovom sokaku te postoje li realna očekivanja da će se to dogoditi. Projekt za izgradnju nogostupa u Ulici kneza Domagoja je pripremljen i poslan je ŽUC - u što je u planu da se napravi u ovoj godini, u proračunu je osiguran nastavak radova i na nogostupima u Ulici Stjepana Radića, Vinka Rehaka te sanacija postojećih nogostupa u Ulici Ante Starčevića. Veći problem predstavlja izgradnja nogostupa u Pihirovom sokaku zbog potencijalnog klizišta, no kako je rekla Blažević, u planu je prikupljanje projektne dokumentacije.

Što se tiče projekta izgradnje društvenog doma na zemljištu iza područne škole u Prekopakri za potrebe udruga, postoji lokacijska dozvola, Blažević je najavila kako će se nakon sastanka u Državnom u redu za upravljanje državnom imovinom najvjerojatnije riješiti imovinsko - pravni odnosi pošto je sporno zemljište, osim što je državno vlasništvo, neuređeno i nema drugu svrhu te će time biti zadovoljen uvjet za ishođenje potrebne građevinske dozvole.

Članovi MO ukazali su na problem građevinske deponije koje se zbog nesavjesnosti građana sve više pretvara u smetlište.  Blažević je naglasila kako je Grad u nabavi prijenosnih kamera koje će se instalirati na problematičnim mjestima, a funkcionirat će na način da onaj tko se približi na određenu točku kamera automatski šalje obavijest komunalnom redaru s fotografijom. Zbog problema oborinskih voda koje plave područje oko nadstrešnice kod jezera Pakurnovac što onemogućuje prilaz, članovi MO su predložili iskopavanje dubljeg jarka s potrebnom rešetkom kod motocross staze što bi spriječilo daljnje nadiranje vode.

Članovi MO najavili su i izgradnju fontane na prekopakranskom trgu do blagdana Velike Gospe za što postoje osigurana sredstva u proračunu te dovršetak vanjskih prostorija na objektu koji za svoj rad koristi MO Prekopakra i udruga "Hrvatska žena" Prekopakra.

Za svu ostalu komunalnu problematiku, od održavanja poljskih puteva do problema slivnih voda, Blažević je pozvala članove da zajedno sa stručnim službama Grada obiđu sva sporna područja i točno ukažu na probleme te da naprave program rada i inicijativa za njihovo mandatno razdoblje kako bi Grad mogao unaprijed planirati aktivnosti.