glasanje vrata

Nešto više od 6.700 pakračkih birača, koliko ih je bilo na biračkom popisu prije desetak dana kada je zaključen, sutra će moći glasati na 22 biračka mjesta koja se nisu mijenjala u odnosu na prethodne, parlamentarne izbore. Šest ih je u Pakracu, a preostali u Prekopakri, Badljevini, Omanovcu, Španovici, Novom i Starom Majuru, Batinjanima, Donjoj Obriježi, Ploštinama, Kapetanovom Polju, Velikom Banovcu, Tornju, Kraguju, Šumetlici, Branešcima i Kusonjima

Na biračkim mjestima, koja će biti otvorena od 7 do 19 sati,  radit će birački odbori sastavljeni od desetero članova, dok će Gradsko izborno povjerenstvo na čijem čelu je Marko Dokmanić cijelog dana raditi u pakračkoj gradskoj upravi. U predvorju „općinske“ zgrade dežurat će nadležne službe državne uprave za popis birača gdje će građani koji se ne nalaze na popisu birača moći dobiti potvrdu o naknadnom upisu i uz pomoć nje obaviti glasanje.

Birač glasuje zaokruživanjem rednog broja ispred naziva kandidacijske liste, a preferira li nekog kandidata na njoj, zaokružuje i redni broj ispred njegova imena i prezimena (preferencijalni glas). Na ovim izborima će birači u Hrvatskoj, na mandat od pet godina, izabrati 12 zastupnika u novi, 10. saziv Europskog parlamenta u kojemu će ih biti ukupno 720.