HDZ-Izbori.jpg

Izbori u 11 temeljnih organizacija HDZ-a na području grada Pakraca održat će se od 3. do 13. ožujka, a na njima će biti izabrani predsjednik, potpredsjednik i članovi izvršnog odbora te izaslanici za izbornu skupštinu gradske organizacije HDZ Pakrac, ukupno 101, koja će biti održana 5. travnja kada će na biračkom mjestu u  prostorijama pakračkog HDZ-a od 8-19 sati biti izabrani predsjednik i potpredsjednik HDZ Pakrac, te predsjednik i potpredsjednik županijske organizacije, izvijestio nas je Davor Huška predsjednik GO HDZ-a Pakrac.

 

Rokovi za  isticanje kandidatura za dužnosti u temeljnim ograncima počeli su teći prošlog tjedna, a za Gradski odbor će početi kada  izabrani izaslanici prime poziv koji mora biti uručen najkasnije 15 dana prije dana održavanja izbora 5. travnja. Izbori u temeljnim ograncima su uvijek „sito“ za izbore koji slijede na razini  grada i  županije.

Kandidirati se mogu svi članovi HDZ-a s područja Grada Pakraca kojih je prema evidenciji središnjice 701. Samokandidiranje je u HDZ-u uobičajeno, kaže Huška naglašavajući da unutarstranački izbori u HDZ-u na području Grada Pakraca uvijek znače određeno osvježenje, angažman „novih“ mlađih članica i članova stranke.

Pakrac uz Plenkovića

Kako je već ranije najavio, Huška se neće ponovo kandidirati za predsjednika GO HDZ Pakrac, jer smatra da je 12 godina obnašanja te dužnosti dovoljno i sada mu je prioritet rad u Ministarstvu na cijelom nizu projekata i aktivnosti.

Što se tiče izbora na državnoj razini predizbornih aktivnosti kandidata za čelništvo stranke na nacionalnoj razini u Pakracu do sada nije bilo, a vodstvo pakračkog HDZ-a se javno očitovalo o davanju podrške aktualnom predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću i njegovom timu, kaže Huška.