U skladu s odlukom zadnjeg Gradskog vijeća počele su predizborne radnje za izbore za vijeća mjesnih odbora raspisnih za 22. prosinca, isti dan kada su i predsjednički izbori. Liste kandidata za 28 mjesnih odbora koje mogu kandidirati političke stranke i grupe birača moraju biti kandidirane u izbornom povjerenstvu do ponoći 28. studenog. Ovisno o broju birača u MO kandidiraju se liste s tri do sedam kandidata.

Za predsjednika Izbornog povjerenstva je imenovan uobičajeno Tomislav Petrač, pročelnik gradske uprave,  a Ivona Sandrini je njegova zamjenica te i preostala četiri člana dolaze iz redova zaposlenika gradske uprave.

U tijeku je postupak imenovanja  23 biračka odbora, a zainteresirani nestranački kandidati, potrebno ih je 46, se trebaju javiti u gradsku upravu  što prije jer se prijave zaprimaju do popunjavanja. Preostala 94 mjesta u biračkim odborima popunit će političke stranke proporcionalno zastupljenosti u gradskom vijeću, a s obzirom da će istog dana se provoditi i predsjednički izbori još toliko osoba će trebati za rad u biračkim odborima za te izbore. Takav rad se do sada uobičajeno plaćao oko 300 kuna neto, a izborno povjerenstvo je u domenu svog odabira davalo prednost nezaposlenima i studentima, naročito ako već imaju iskustva takvog rada.

Sve informacije i obrasce za provođenje predizbornih radnji za izbore za mjesne odbore se mogu naći na službenim gradskim internetskim stranicama ili u uredu gradske uprave.

Posljednji takvi izbori na području Grada Pakraca održani su u studenom 2015. godine u sklopu tadašnjih saborskih izbora i na biralištima se pojavilo 3.413 birača. Interesantno je da su istoga dana na istim mjestima glasovalo 530 birača više za saborske zastupnike. Prema sadašnjem stanju u popisu birača na prosinačkim izborima pravo glasa na području Grada Pakraca ima 7026 birača.