banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

„Odlučili smo da na ovim izborima postignemo dvije stvari, a to su više slobode i tolerancije u ovoj zemlji. Posljednjih pet godina otkako je Hrvatska postala članica Europske unije te slobode i tolerancije su manje nego što je bilo prije. U početku smo bili sami, ali više nismo. Krenuli smo bez koalicije, ali u međuvremenu se stvorila koalicija SDSS-a s mnogim nestranačkim predstavnicima različitih političkih profila“, poručio je Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a  i nositelj liste te stranke na europskim izborima, sa predizbornog skupa u Pakracu održanog danas u gradskoj vijećnici kurije Janković.

„Ova kampanja razotkrila je koliko mržnje i spremnosti na poruke nasilja postoje u ovoj zemlji, razotkrila je koliko je Hrvatska u velikoj mjeri zapuštena u elementarnoj političkoj kulturi i vrijednostima zato smo počeli dobivati saveznike. Dosta je stanja u zemlji u kojoj se ljudi trebaju bojati i neprestano proizvoditi neprijateljstvo. Idemo u Bruxelles ne da bismo dobili „pakrački dekret“, nego radeći za jednakost, slogu i solidarnost za sve građane Hrvatske“, rekao je Pupovac.

Okupljene u ispunjenoj gradskoj vijećnici pozdravio je i Nikola Ivanović, 9. kandidat na listi koji predstavlja zapadnu Slavoniju, rekao je kako su spremni za borbu za svoja prava i kvalitetniji život, ali i za pošteniju i bolju Hrvatsku dodavši kako ovo zapravo nije kampanja nego nacionalni pothvat za jedinstvo i ravnopravnost srpske zajednice sa ostalim narodima u Hrvatskoj.

Boris Milošević, petopostavljeni na listi SDSS-a, govorio je kako je Hrvatska ulaskom u Europsku uniju zaboravila na svoje obveze prema pravima nacionalnih manjina zato žele da se njihov glas čuje i u Europi jer „ako je Srbima dobro u Hrvatskoj, onda je svim građanima dobro“, rekao je Milošević.

Drugopostavljeni na listi Dejan Jović rekao je kako su samostalnim izlaskom na izbore željeli poručiti kako ni jedna pozicija u društvenoj sferi nije samo za neke. „Glavna riječ kojom se služimo u kampanji je sloboda jer želimo da svaki građanin, bez obzira na nacionalnost, ima pravo u javnom prostoru biti što god hoće, da može slobodno izraziti svoj identitet. Kad smo stavili ćirilićni natpis na plakate to nije bila provokacija nego izraz slobode. Dosta je bilo netolerancije i da nas se tretira kao krivce za sve“, rekao je Jović.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić