Kandidati Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament Dubravka Šuica,  Nikolina Brnjac, Tomislav Sokol, Goran Pauk, tzv. plava skupina HDZ-ovih kandidata, danas su u sklopu posjete Požeško-slavonskoj županiji posjetili Pakrac i Lipik.

Nakon razgledavanja lipičke državne ergele i druženja s građanima na gradskoj tržnici u Lipiku europarlamentarci su, uz pakračku gradonačelnicu Anamariju Blažević, pomoćnika ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davora Hušku, prof. dr. sc. Željka Glavića, predsjednika HDZ-a Požeško-slavonske županije te načelnike i gradonačelnike ostalih gradova županije, posjetili Poduzetnički centar Pakrac.

U predstavljanju Pakraca gradonačelnica Blažević istaknula je kako je Poduzetnički centar mjesto gdje je još 2000. godine započela priča predpristupnih fondova i poduzetničke infrastrukture upoznavši goste s poviješću Pakraca, Poduzetničkog centra i poduzetničke zone kojoj je u proizvodnji većinska orijentacija izvoz. Dodala je kako Pakrac maksimalno koristi fondove Europske unije ilustriravši to činjenicom da se trenutno na pakračkom području provode projekti u vrijednosti 70 milijuna kuna od toga je 64 milijuna kuna financirano europskim sredstvima, a u pripremi je još projekata u vrijednosti oko 300 milijuna kuna.

Goste europarlamentarce pozdravio je i Vladimir Gazić, direktor Poduzetničkog centra Pakrac, te ih upoznao s trenutnim proizvodnim potencijalom pakračke poduzetničke zone koja je „narasla“ na dodatnih 150.000 četvornih metara kupnjom „Papukovog“ industrijskog dvorišta za kojeg već postoje zainteresirani investitori. Gosti su imali prilike obići i neke od „stanovnika“ pakračkog inkubatora te su posjetili proizvodne pogone  tvrtki D.E.M. i Linteo.

Nakon kave s građanima u pakračkom kafiću Cubismo potencijalni europarlamentarci su krenuli za Kutjevo i Požegu gdje će predizbornim skupom završiti posjet našoj županiji.

Takozvana Zelena lista s nositeljem Karlom Resslerom, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić te Stjepan Adanić boravila je na predizbornom skupu u Pakracu 25. travnja.