Nakon nedjeljnih lokalnih izbora, na čije rezultate zbog nepravilnosti u zakonskom roku Gradsko izborno povjerenstvo nije dobilo prigovor,  danas su počeli teći službeno novi četverogodišnji mandati izabranim gradskim dužnosnicima, mada službenog protokola nije bilo.

Gradonačelnica Anamarija Blažević je samo nastavila svoj posao koji je utoliko drugačiji jer se više službeno ne potpisuje kao obnašateljica dužnosti gradonačelnice kako je službeno glasila njena dužnost posljednjih 15 mjeseci otkada je zamijenila Davora Huška. Sada je gradonačelnica s vlastitim mandatom. Dužnost njenog zamjenika, koja je od ožujka lani bila nepopunjena od danas obnaša Marijan Širac, dosadašnji voditelj odsjeka za opće poslove i društvene djelatnosti.  Tako je jedina kadrovska promjena je na mjestu zamjenika gradonačelnice iz redova srpske manjine. Tu dužnost je prošle četiri godine obnašao Goran Labus, a od danas ona pripada Nikoli Ivanoviću (SDSS) koji je u nedjelju na izborima pobijedio svog prethodnika.

Gradsko vijeće još nije konstituirano, a konstituirajuća sjednica, koju saziva predstojnica  državne uprave u Županiji održat će se polovinom lipnja.