Korisnici Veteranskog doma u Lipiku uskoro će mimo uputnica HZZO-a moći po preporuci liječnika ići na terapije u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Lipik. O tome će do kraja mjeseca biti potpisan sporazum između Bolnice i Ministarstva hrvatskih branitelja u kojem će biti definirani svi aspekti ove suradnje. Rezultat je to današnjeg radnog posjeta ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Lipiku.

U prvom dijelu posjeta ministar Medved sa suradnicima sastao se je ravnateljem Bolnice Darkom Kelemenom i njegovim suradnicima gdje su načelno dogovoreni modaliteti suradnje prema kojima će korisnici Veteranskog doma u Lipiku, dio terapije koji ne mogu provoditi u ovoj ustanovi ići u susjednu bolnicu, a sve uz preporuku liječnika i koordinaciji  osoba obje ustanove. Kako bi se mogli uskladiti termini boravka u Veteranskom domu s terminima terapija u Bolnici, njihovo liječenje će plaćati Ministarstvo hrvatskih branitelja.

U drugom dijelu prijepodnevnog boravka u Lipiku, ministar se nalazi u Veteranskom domu. Upitan od novinara zašto i nakon tri mjeseca rada s jedne strane Centar još uvijek ne radi  punim kapacitetom, a s druge strane branitelji čekaju na red  ministar je rekao: „ U Hrvatskoj imamo 53.000 hrvatskih ratnih vojnih invalida, a Dom ima svoje kapacitete i ovakva situacija je bila za  očekivati. Stoga idemo u izgradnju još pet veteranskih domova: Daruvar, Petrinja, Šibenik, Sinj i Osijek. U lipičkom Domu kapacitet će biti vrlo brzo popunjen. Ovo je  prva takva ustanova i s toga smo planirali  postupno narastanje i broja osoblja i broja korisnika, sve u cilju da se kroz  praksu utvrde sve moguće teškoće. Probni model smo odradili s četiri prve grupe korisnika, uočili sve poteškoće i uskoro ćemo ići u rad s punim kapacitetom.