Osim što je vladajuća stranka u Županiji, HDZ upravlja i u svih 10 njenih jedinica lokalne samouprave. Plaćamo dugove i otplaćujemo krediti prethodnih vlasti. Godišnje 6 milijuna kuna i tako još 10 godina. No unatoč tome imamo stabilan proračun, osim banaka nismo nikome dužni. Ako nemamo novaca, znamo kako ih privući i u ovom trenutku imamo projekta spremnih za kandidiranje na domaće i EU fondove u vrijednosti 6 milijardi kuna. U tome se posebno uzdamo u „Projekt Slavonija“ koji je osmislila HDZ-ova Vlada  i koji će Slavonca ponovo učiniti ponosnim, rekao je Alojz Tomašević, kandidat HDZ za župana i nositelj liste za Skupštinu Županije na predizbornom skupu ove stranke što je sinoć održan u kuriji Janković.

„Neki u medijima često govore – najsiromašnija županija, najnerazvijeniji gradovi. Gospoda draga, nemojte nas tjerati u sirotinju. Nismo mi sirotinja, imamo dovoljno snage, srca i ljubavi za ovu djedovinu. Možda nemamo dovoljno novca. Nije sve u tome, bit će i novca. Imamo dušu, imamo ljubav, imamo inat. Inat nas je sačuvao i vjera u dragoga Boga da smo opstali na ovim prostorima. Ne  mogu nas raseliti. Vratit će se mladi sokolovi nazad. Neka vide Europe i svijeta, a mi ćemo se boriti da radna mjesta budu njihova budućnost ovdje, na svojoj djedovini“, poručio je HDZ-ov kandidat Tomašević za  svoj drugu mandat na mjestu požeško-slavonskog župana.

Anamarija Blažević, kandidatkinja za gradonačelnicu Pakraca i nositeljica liste HDZ-a za Gradsko vijeće predstavila je svoj izborni program u pet točaka: Razvoj gospodarske infrastrukture i poljoprivrede; Ulaganje u odgoj, obrazovanje, kulturu i sport; Ulaganje u komunalnu i prometnu  infrastrukturu; Energetska učinkovitost i zaštita okoliša te Socijalna politika i kvaliteta življenja. Osim program predstavila je i preostalih 14 kandidata HDZ na listi, te četvero pakračkih kandidata na listi HDZ-a za Skupštinu Županije: ona kao petopstavljena, Marijo Seleši (14), dr. Nenad Peić (30) i Višnja Klobučar (33).

Franjo Lucić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a  pozvao je birače da svoj glas ponovo daju ovoj pobjedničkoj ekipi koja uspješno upravlja Županijom, naročito u  Gradu Pakracu gdje je HDZ stožerna stranka od hrvatske samostalnosti pri tom  zahvalivši  Davoru Huški na uspješnom dugogodišnjem upravljanju.

Danas smo ovdje došli položiti račune za naš rad u protekle četiri godine što ne radi niti jedna stranka i za to smo uspješni, rekao je Lucić.
Kao član tijela HDZ-a na državnoj razini, on je govorio  i o političkim prilikama u vrhu države istakavši da „Most, koji se srušio drugi put u dvije godine,  pokušava po drugi puta srušiti i Vladu i stoga nikada više neće biti partner HDZ. U tome neće uspjeti jer je ova Vlada najbolje rješenje za Hrvatsku“, zaključio je Lucić.

Skup je otvorio Davor Huška, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Pakrac, “odradivši“ i drugi razlog ovog okupljanja – obilježavanje 27-godišnjice postojanja HDZ-na ovom području. Huška se prisjetio prvog osnivačkog skupa održanog u Badljevini 27. svibnja 1990. godineuška je podsjetio na prvi osnivački skušp HDZ-a u Badlj podsjetivši na atmosferu i činjenicu da je HDZ tada bio općeprihvaćeni pokret.

Govoreći o aktualnim lokalnim i državnim političkim prilikama naglasio je dobre rezultate koje postiže aktualna Vlada, ali i kvalitetan rad svoje nasljednice. Naglasio je  da je preuzimanjem vlasti HDZ-a na državnoj razini uspostavljena stranačka vertikalu Vlada- Županija-Grad što je rezultiralo puno većim aktivnostima  na realizaciji projekata značajnih za  lokalnu razinu.

Izrazio je vjeru u pobjedu njihove kandidatkinje za gradonačelnicu Pakraca, ali i u osvajanje 9  mandata u pakračkom vijeću.