Pakrački HDZ jučer je na glavnom trgu u Prekopakri održao prvi od četiri predizborna skupa na pakračkom području te svojim članovima i simpatizerima predstavio kandidate za izvršnu vlast Grada Pakraca, odnosno petnaest kandidata za članove budućeg saziva Gradskog vijeća te četiri kandidata za vijećnike Županijske skupštine. (KANDIDATI)

Anamarija Blažević, sadašnja gradonačelnica, komentirajući glavne smjernice i pet glavnih programskih točaka bogatog razvojnog programa za naredno četverogodišnje razdoblje kratko je prisutnima približila planove razvoja gospodarske infrastrukture i poljoprivrede, ulaganja u odgoj, obrazovanje i kulturu kao i razvoj sporta na području grada te ukupno kvalitetniji život mladih ljudi. U narednom razdoblju HDZ će posebnu pažnju posvetiti i socijalnoj politici s naglaskom na socijalnu zaštitu obitelji te starijih i nemoćnih osoba. Blažević je ovom prilikom najavila i skora ulaganja u komunalnu i prometnu infrastrukturu te izvijestila o daljnjim aktivnostima po pitanju aktualne energetske učinkovitosti.

„Puno se radi i puno se priprema, a vama Prekopakranima konkretno je najzanimljiviji budući zajednički dom za sve udruge s područja Prekopakre za koji je spremna projektna dokumentacija i kandidiranje za Mjere ruralnog razvoja“, zaključila je Blažević.

Skupu je prisustvovao i bivši gradonačelnik Pakraca, Prekopakranin Davor Huška, danas pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i EU fondova koji je podsjetio da Pakracom od osamostaljenja Republike Hrvatske upravlja jedino HDZ. „Sada je to već 25 godina u nizu potvrde kvalitete kako rada u samoj stranci koja konstantno radi na pomlađivanju i stvaranju novih lica u političkom životu grada, tako i na rukovodećim funkcijama grada. Potvrdili su to birači na više lokalnih izbora kad su nam ukazali svoje povjerenje, a poznavajući naše kandidate, nema razloga da drugačije bude i nakon 21. svibnja“. Huška je dodao da očekuje pobjedu u prvom krugu te je uvjeren u devet HDZ-ovih mjesta u budućem sazivu Gradskog vijeća.

HDZ će svoj program i kandidate danas predstaviti na predizbornom skupu u Badljevini u 20 sati, u srijedu će u isto vrijeme to učiniti u Donjoj Obriježi, dok se za subotu 13. svibnja sprema poseban program u prostoru kurije Janković gdje će osim predizbornog skupa biti i svečano obilježena 27. godišnjica HDZ Pakrac.