"Mnogi sugrađani  prilikom susreta posljednjih mjeseci mi govore da se rijetko vidimo. Bolje je  za Pakrac da je tako jer to znači da su moje aktivnosti, kao pomoćnika ministra  u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova, za projekte našeg grada, ali i naše županije, u punom jeku i da se odrađuje puno dobrih stvari za sve nas. Takav odgovor velika većina vas, bez obzira na stranačku pripadnost, prima s odobravanjem. Vidite već u ovih šest mjeseci da su pokrenuti projekti koji su, nažalost, četiri godine SDP-ove vladavine stajali", započeo je 24. kolovoza tiskovnu konferenciju Davor Huška, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Pakrac.

Ponovo smo u  kampanji za izbore za Hrvatski sabor, naglašava predsjednik HDZ-a Pakrac ističući da to trebamo shvatiti kao još jednu priliku da iskoristimo svoje demokratsko pravo u izboru zastupnika i u težnji da se u Zagrebu izabere što kvalitetnija Vlada RH s ciljem stvaranja i ekonomskih i socijalnih uvjeta za opstojnost domovine i našeg naroda."

Zamoljen da prokomentira listu HDZ-a u 5. izbornoj jedinici Huška naglašava da ga mnogi pitaju gdje su Pakračani, pakrački HDZ-ovci u tim slagalicama "i ponovno odgovaram, ali sada bogatiji za ovo šestomjesečno iskustvo pomoćnika ministra, da je daleko važnije i korisnije imati osobe koje će sudjelovati u obnašanju izvršne vlasti na razini države nego biti na listi za Sabor", kaže Huška.

"Zato sam kao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Pakraca, s više od 700 članova, a nakon dogovora na višim stranačkim tijelima, fokusiran upravo na to da osiguramo ponovno u novoj Vladi poziciju za neke od nas iz Pakraca kako bi mogli, nakon očekivane pobjede na predstojećim izborima, nastaviti lobirati za projekte s područja Pakraca i naše Županije. Početkom ove godine, dakle zadnjih mjeseci, na radnom mjestu gradonačelnika,  ustrajno sam ponavljao da imamo spremnih projekata vrijednih više od 600 milijuna kuna, a danas sa zadovoljstvom mogu reći, da je više od 250 milijuna kuna vrijednih projekata u realizaciji ili odobreno i  pred raspisivanjem natječaja za izvođenje radova. Sve od onih najmanjih vidljivih na ulicama našeg grada kroz uređenje nogostupa i cesta, energetske učinkovitosti, zaštite okoliša, projekata financiranih iz Ministarstva kulture u pakračkoj katoličkoj crkvi (obnova oltara sv. Josipa, orgulja), gradskih projekata i projekata ustanova u kulturi, pa do projekata uređenja gradskog trga i pješačke zone. Naravno da najviše vesele uspješni projekti naših poduzetnika, našeg Poduzetničkog centra, poljoprivrednih proizvođača,  koji za živo čudo u prethodne četiri godine nisu imali prolaznost u Zagrebu.

No, to je tek početak, i ako vi tako odlučite će se nastaviti uz "dirigentsku palicu maestra Andreja Plenkovića" koji je spreman povesti našu zemlju u pravcu koji zaslužujemo s obzirom na ogromne potencijale i pametne i vrijedne ljude. U svemu tome naći će se prostora i sredstava i za naš grad i za naše projekte, jer već ovih šest mjeseci pokazuje da to nije demagogija nego realnost koju, nažalost, predugo čekamo", završio je Huška.