Nikola Ivanović novi je predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca izabran na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici održanoj u pakračkoj gradskoj vijećnici kompleksa Janković.

Nakon što je još 28. srpnja na sjednici Vijeća njegov sada bivši predsjednik Obrad Ivanović podnio neopozivu ostavku obrazlažući svoju odluku privatnim obvezama koje mu ne dozvoljavaju dovoljno slobodnog vremena za rad u Vijeću, novi predsjednik tada nije izabran jer su isti broj glasova (7) dobili kandidati Nikola Ivanović i Goran Labus.

Na jučerašnjoj sjednici na kojoj se ponovo proveo izbor za predsjednika Ivanović je dobio 8, dok je Labus dobio 7 glasova članova Vijeća. Zamjenik je i dalje ostao Željko Bosanac.

Kako nam je rekao Ivanović, želja mu je volonterskim angažmanom u Vijeću dati doprinos unaprjeđenju prava srpske zajednicu u Pakracu i potaknuti transparentniju implementaciju dosadašnjih aktivnosti te u skladu s mogućnostima pokrenuti nove aktivnosti. Neki  od prioriteta, kako je istaknuo, u narednom razdoblju bit će proslave Male Gospojine, podrška aktivnostima Eparhije pakračko-slavonske, promocija dodatne nastave na srpskom jeziku i pismu te pravoslavnog vjeronauka u pakračkoj osnovnoj školi, pružanje pravne pomoći četvrtkom (I kat zgrada Crvenog križa), organizacija radnih akcija te privlačenje sredstava iz drugih izvora.