U novoj pedagoškoj godini Osnovna glazbena škola Pakrac nakon drugog upisnog roka imat će 30 novih učenika koji će biti raspoređeni u dva razredna odjela, a ove godine uveden je i novi instrument – truba koju će učiti dvoje učenika.

U odnosu na prošlu godinu, u ovoj ustanovi broj upisane djece je u okviru lanjskih brojki, a prvašići su najveći interes iskazali za učenje gitare gdje je upisano šest učenika, po četiri učenika će od jeseni učiti flautu i glasovir, troje je upisalo tamburu, dvoje učenika upisalo je violinu i jedan harmoniku.

Iduće godine predškolski solfeggio pohađat će petero učenika dok je troje najmlađih upisalo glazbeni vrtić, a osim slobodnih mjesta u predškolskim glazbenim programima (desetak mjesta u predškolskom solfeggiju i sedam mjesta u glazbenom vrtiću), tri slobodna mjesta su ostala na harmonici, dva na klarinetu i jedno na violi.

„Ove godine imamo dvije učenice koje će učiti trubu što je važan instrument u obrazovanju puhača s obzirom na lipički puhački orkestar, a u školi imamo potreban nastavnički kadar. U planu nam je u narednim godinama uvesti i učenje violončela kako bi formirali i gudače“, rekla je Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac.

Istaknula je kako će zaposlenici škole pokušati među najmlađima potaknuti interes za predškolske programe tako da će upisi na preostala mjesta trajati do sredine rujna, pa trideset novoupisane djece nije konačna brojka.

U sljedećoj školskoj godini u ovoj ustanovi će se školovati oko stotinjak djece i mladih što je s obzirom na broj učitelja uobičajena brojka svake godine.