"Svojim slikama prikazujem ljepotu različitosti, različitih likovnih pravaca, izričaja i tehnika, od figurativnog, pejzažnog i realističnog slikarstva, ekspresionizma, apstrakcije do suprematizma, te zagovoram pristup po kojem umjetnost pruža ljepotu, užitak i istinu“, rekao je sinoć autor Siniša Njegovan Starek, na našem području, a i šire, dobro poznati naš svestrani umjetnik, na izložbi slika koja je otvorena u Multikulturalnom centru u Lipiku u sklopu Dana češke kulture, a čiji su organizatori Grad Lipik, Gradska knjižnica i čitaonica Lipik te Češka beseda Prekopakra.

DSC_4958

Posjetitelje koji su ispunili Multikulturalni centar pozdravili su Jasna Molnar – Kukić, ravnateljica lipičke gradske knjižnice, te Slobodan Katunar, lipički dogradonačelnik, istaknuvši zadovoljstvo što su još jedanput ugostili dugogodišnjeg prijatelja Grada Lipika koji svojim umjetničkim radom obogaćuje kulturni život našeg područja.

„Mi potomci čeških doseljenika ponosni smo na sve što su Česi doprinijeli u pakračko - lipičkom kraju, a i danas doprinose kulturnom životu  što je dokaz i ova izložba“,  rekao je Igor Matek, predstavnik Češke besede Prekopakra, pozvavši prisutne na središnju manifestaciju obilježavanja Dana češke kulture sutra u Češkom domu u Prekopakri od 17 sati.

DSC_4948

Za glazbenu podlogu pobrinuli su se obitelj Kukić iz Lipika te autorova unuka Lucija Starek, a izložbu je svečano otvorio jedan od najmlađih posjetitelja, Matko Šuperina, koji je kako je rekao autor, njegov veliki prijatelj i već poznavatelj umjetnosti.

Ovo je autorova 11. samostalna izložba, do sad je izlagao na 10 samostalnih i više od 20 skupnih izložbi u raznim slikarskim tehnikama, između ostalih i u Senatu parlamenta Republike Češke u Pragu. Slikarskim tehnikama počinje se baviti 1980. godine.

DSC_4942