Tradicija održavanja koncerata bivših učenika Osnovne glazbene škole Pakrac nastavljena je i  sinoć u koncertnoj dvorani pakračke škole, a ove godine koncert je održala Pakračanka Dunja Đurđević, jedna od najboljih učenica glazbene škole u Pakracu i jedna od prvih dobitnica nagrade Marko Turčan.

????????????????????????????????????

Iako najavljivan kao maturalni koncert odnosno kao završni koncert svakog instrumentaliste u srednjoj glazbenoj školi, nešto slično maturalnom radu, on to zapravo nije bio. Dunja, kao izuzetno nadarena i odlična učenica, te dobitnica mnogih nagrada tijekom školovanja, oslobođena je mature, stoga je sinoćnji koncert bio njezin poklon svim posjetiteljima koji su ispunili koncertnu dvoranu.

Na svom instrumentu, flauti, uz pratnju profesora Domagoja Gluščića na klaviru odsvirala je četiri skladbe u jednosatnom koncertu kojeg su gromoglasnim pljeskom, razumljivo uz puno emocija, popratili ponosni roditelji, rodbina i prijatelji, kao i zaposlenici i profesori Dunjine bivše škole. Na kraju koncerta Dunja je za posjetitelje imala i iznenađenje kada su joj se na završnoj skladbi pridružila i braća Matko i Hrvoje na flauti i gitari.

DSC_4936

„Željela sam održati koncert u Pakracu isključivo zbog mojih roditelja, profesora i svih onih kojih su tijekom škole bili uz mene i podržavali moju želju za nastavkom glazbenog obrazovanja. Glazba je moj najiskreniji način da im svima kažem hvala“, rekla nam je Dunja. Ljubav prema flauti i općenito glazbi Dunja nastavlja njegovati i dalje rekavši nam kako se trenutno priprema za prijemne ispite na Muzičkim akademijama u Splitu i Zagrebu.

DSC_4930

Naša Dunja flautu je počela svirati u svojoj osmoj godini, a završivši pakračku osnovnu glazbenu školu, prva dva razreda srednje glazbene škole nastavlja u Daruvaru. Treći razred završila je u Zagrebu u glazbenoj školi Vatroslav Lisinski kod profesorice Ane Kralj kod koje  je i maturirala. Dobitnica je mnogih nagrada, između ostalog, 2014. godine prvu nagradu na međunarodnom mješovitom natjecanju „Bistrički zvukolik“, a 2015. i 2016. godine drugu nagradu istoimenog natjecanja. Prošle godine dobila je i posebnu nagradu HDS-a za najbolju flautističku izvedbu, bila sudionica mnogih seminara vrsnih profesora kao i sudionica ljetne flautističke akademije u Karlovcu koju vode svjetski poznati profesori kao što su Gaspar Hoyos, Piere –Yves Artaud, Andrea Brachfiled, Jasmine Choi i Damjan Krajačić.

DSC_4932