Ana Kobetić iz Pakraca, učenica 7. razreda, pobjednica je 24. Dječjeg tamburaškog festivala "Cvjetići glazbe" pjesmom "Šokica" održanom 12. lipnja u sportskoj dvorani OŠ "Fra Kaje Adžića" u Pleternici u konkurenciji 15 pjevača od 12 do 18 godina.

1465792266img_5940

Anu je za ovaj nastup uvježbavao i pripremao Tomislav Galić, voditelj Tamburaškog orkestra Pakrac i učitelj u pakračkoj osnovnoj glazbenoj školi, a ova glazbena manifestacija kao jedinog dječjeg tamburaškog festivala je promovirati ovakav oblik glazbenog stvaralaštva među djecom. Našoj Ani ovo nije prvi takav uspjeh jer je prošle godine na istom festivalu osvojila drugo mjesto s Komornim tamburaškim orkestrom Osnovne glazbene škole Pakrac.Osim što kao solistica nastupa sa spomenutim pakračkim tamburaškim orkestrom, uz još tri mlade talentirane učenice Osnovne glazbene škole Pakrac čini vokalnu skupinu „Contesse“ koja je nedavno imala i prvi samostalni nastup u sklopu kulturnih večeri u dvorištu kurije Janković.

Ana je ove godine završila klavir u pakračkoj osnovnoj glazbenoj školi, a njezine glasovne mogućnosti Pakračanima su već postale dobro poznate slušajući je na mnogim lokalnim manifestacijama i koncertima.

Kako nam je rekla Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, izuzetno su ponosni kao škola na svoju, sada već bivšu učenicu, te kako Ana može biti primjer i inspiracija i drugoj glazbeno talentiranoj djeci koje svakako ima u Pakracu.

Fotografije: www.rva.hr