Učenici pakračke osnovne glazbene škole večeras su za kraj školske godine upriličili koncert na otvorenom čime su i završene kulturne večeri u dvorištu kurije Janković koje su se održavale od 7. lipnja.

DSC_9555

Nastup tridesetak učenika pratilo je velik broj posjetitelja koji su mogli uživati u zvuku širolikog spektra instrumenata, skladbi i vokalnih izvedbi. Koncert je otvorio mali zbor, a nastupili su i učenici od 4. do 6. razreda  na klaviru, harmonici i klarinetu, predstavile su se članice ansambla flauta, vokalne skupine „Contesse“ te veliki zbor uz Komorni tamburaški orkestar.

Bila je to prilika pozdraviti i učenike Martu Filipović, Luciju Tomić- Bobaš, Ivana Caha, Davida Kozbašića, Anu Kobetić, Anju Aleksić, Barbaru Horvat, Ivana Berlančića i Lauru Šarčević, koji završavaju pakračku osnovnu  glazbenu školu i neki svoje srednjoškolsko glazbeno obrazovanje nastavljaju u drugim gradovima. Stoga je ravnateljica Alfreda Petani Grafina, na početku koncerta simboličnim poklonima zahvalila učenicima što su bili do pakračke škole kao i učiteljima koji zdušno djeci prenose ljubav prema glazbi, a posebno profesorici Tei Sileđi koja je ove godine osvojila sa pakračkim dječjim zborom  brončanu nagradu na međunarodnom natjecanju zborova.

DSC_9538