Predstavama „Kako je Potjeh tražio istinu - Novo čitanje bajke Ivane Brlić Mažuranić“ i „Nasilne veze su bezveze“ koje su izveli učenici 1. i 2. razreda gimnazije te učenici Učeničkog doma Srednje škole Pakrac započele su sinoć kulturne večeri u dvorištu kurije Janković.

2

„Kako je Potjeh tražio istinu“ je bajka smještena u davno doba , a napisana početkom dvadesetog stoljeća, no učenici su izveli modernu verziju koja govori o nemarnom odnosu prema prirodi, željom za slavom i bogatstvom koje obilježavaju naše vrijeme. Priča koja je nastala zahvaljujući profesorici Blanki Brkašić, nasmijala je i potaknula na razmišljanje posjetitelje, a u predstavi su glumili učenici Klara Adžijević, Lucija Grgić, Franjica Haramija, Lora Klaić, Renata Špiranec, Nika Zelić, Lana Žoldoš, Filip Vuković, Matej Nemeth i Mihovil Šimić.

3

Predstava „Nasilne veze su bezveze“ koja je vrlo uvjerljivo prikazala tijek i posljedice nasilnih odnosa, a čiji je cilj doprinijeti  prevenciji nasilja u partnerskim vezama mladih te razvijanju svijesti o potrebi uklanjanja rodnih stereotipa i ostalih uzroka rodno uvjetovanog nasilja, izveli su učenici Martina Husak,  Ivana Prakljačić, Ivana Gubić, Andrea Bošnjak, Lucija Šarčević, Krešimir Putrić, Matija Škrnjug i Marko Johović pod vodstvom profesora Marina Kermecija.

Večeri u dvorištu kurije Janković nastavljaju se i danas koncertom vokalne skupine „Contesse“ s početkom u 20 sati, 9. lipnja predviđeno je povijesno predavanje o Pakracu profesora Branka Križana te 10. lipnja završni koncert učenika Osnovne glazbene škole Pakrac.

4         5