Multipak, najveća regionalna multimedijska izložba hi - fi opreme, a time svakako najbolje organizirana i najprepoznatljivija manifestacija  u našem gradu, danas je službeno otvorena u Muzeju grada Pakraca.  Ovaj projekt Robertoshopa, Muzeja grada Pakraca i Gradske knjižnice Pakrac pokrenut 2012. godine privlači svake godine sve više zaljubljenika u vrhunski zvuk, pa je tako i ove godine ugostila više od 35 izlagača iz Hrvatske i ostalih europskih zemalja, koji su u prezentacijskim prostorima i slušaonicama na više lokacija u gradu izložili najbolju audio i video opremu današnjice.

2

„Multipak kao događanje  raste iz godine u godine zahvaljujući Božidaru Saviju. Osim muzeja i knjižnice, u ovaj zbilja jedinstveni, i jubilarni peti po redu, događaj svake godine uključuje se i Turistička zajednica te Grad Pakrac kao pokrovitelj, a ove godine pridružilo nam se i Udruženje obrtnika Pakrac - Lipik, brojni pakrački volonteri koji su pomogli u osmišljavanju programa koji prate cijeli Multipak“, rekla je Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac.

Na ovoj  dvodnevnoj međunarodnoj izložbi hi - fi uređaja izlažu gosti iz Italije, Makedonije, Slovačke, Slovenije, Švicarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije te Hrvatske, a da je jedinstvena govori činjenica da su u Pakracu izloženi sustavi koje je s obzirom na cijenu i ekskluzivitet gotovo nemoguće vidjeti i čuti u Hrvatskoj na jednom mjestu, rekao je Božidar Savi, inicijator ovog događanja.

3

Zahvalu svima koji su se uključili u ovaj projekt koji u  nekoliko dana Pakrac pretvori u glazbenu i kulturnu meku uputio je i Tomislav Petrač, pročelnik pakračke gradske uprave, a dobrodošlicu gostima izlagačima zaželjela je i Gabriela Sabo Seleši, voditeljica Turističke zajednice Grada Pakraca.

Ovogodišnje otvorenje hi-fi izložbe popraćeno je još jednom ekskluzivnom izložbom slika grupe Contra osnovane 1998. u Zagrebu čiji su članovi i umjetnici  Vladimir Blažanović, Tihomir Lončar, Vladimir Meglić, Željko Mucko, Goran Petrač, Velimir Rački i Davorin Radić, kipar Petar Ujević te idejni začetnik grupe, glazbenik i scenograf Žorž Draušnik svoje radove izložili u pakračkom muzeju. Stvaralačko načelo članova grupe je spajanje europske i nacionalne slikarske i kiparske tradicije sa suvremenim, individualnim izrazima, njegovanje tradicionalnih žanrova te klasičnih tehnika i materijala.

4

Građani danas imaju prilike razgledati slušaonice u Robertoshopu, Gradskoj vijećnici, hotelu Pakrac, te zgradi Ćirinović sve do 19 sati, a tijekom dana u komplesku Janković i svim slušaonicama prezentirat će se  eksluzivni bicikli, a za odličnu glazbu bit će zadužen glazbeni mooving - jazz zagrebački sastav Solarship kojeg čine Vojkan Jocić na saksofonu, Pavle Jovanović na gitari, Tomi Novak na kontrabasu i Mihael Vlah na bubnjevima.

Organizatori su pozvali i na sutrašnja događanja u gradu, a posebno na koncert koji će sutra biti održan u Spahijskom podrumu s početkom u 21 sat.

5