Koncert "Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku" Tamburaškog orkestra Pakrac na kojemu su gostovali članovi KUD-a „Seljačka sloga“ iz Prekopakre,  GKUD- a iz Požege te Zdravko Knežević, vokal i svirač brača u Tamburaškom sastavu "Bekrije",  održan je sinoć u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman u Pakracu.

2

????????????????????????????????????

Tekstovima povijesnoga i epskoga sadržaja koje je pripremila učenica i voditeljica sinoćnjeg programa Ida Jirasek, posjetiteljima je približila okvire kulturne tradicije Hrvata, bogatstvo, šarolikost stilova pjesama, plesa i svirke, kao i glazbala koje nalazimo u Hrvatskoj, što je posljedica susretanja različitih kultura i povijesnih događanja.

Program  jednoipolsatnog koncerta uredio je Tomislav Galić, umjetnički voditelj Tamburaškog orkestra Pakrac, predstavivši izvorne skladbe Baranje, zapadnog Srijema, Podravine, Posavine, Hrvatskog zagorja, Međimurja,  Like, mogao se čuti istarski tanac, dubrovačka kontradanca te izvorni napjevi Dalmacije.

4

Uz zvukove tamburice pakračkog tamburaškog orkestra vokalnom izvedbom posjetitelje su počastili Zdravko Knežević uz pratnju Luke Iverca na violini i Ivana Caha na klarinetu, članovi KUD-a  „Seljačka sloga“ iz Prekopakre, pjesmom te izvornim plesovima predstavili su se i članovi Gradskog kulturno- umjetničkog društva Požega, a ličke izvorne skladbe otpjevali su i otac i kći, Ivan i Kornelija Boršodi, članovi Tamburaškog orkestra Pakrac.

5

Posjetiteljima se obratila i Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac i predsjednica Tamburaškog orkestra Pakrac, zahvalivši se gostima što su svojim odazivom upriličili poseban glazbeni događaj, a članovima Tamburaškog orkestra poželjela još više nastupa, ne samo u Pakracu nego i u drugim gradovima.

????????????????????????????????????

Iako Tamburaški orkestra Pakrac formalno djeluje tek devet mjeseci, sinoćnjim i drugim po redu koncertom, pokupili su ovacije pakračke publike.

 

????????????????????????????????????