Dvorište kurije Janković u Pakracu izabrano je kao mjesto današnjeg održavanja likovne kolonije na koju se odazvalo 17 slikara amatera, polaznika slikarskog tečaja iz Daruvara, a koju je inicirala upravo Pakračanka Milka Nemet, također polaznica tečaja i ljubiteljica likovnog stvaralaštva.

2   3

U kreativnom i ugodnom druženju, prekrasnom ambijentu i lijepom vremenu, dvadesetak umjetnika iz Daruvara, Lipika, Pakraca, Badljevine i Doljana izradili su slike čija je tematika vezana uz Pakrac, tako da su dominirali motivi prepoznatljivih pakračkih građevina, povijesnih specifičnosti te ljepote prirode. „Otkad sudjelujem na slikarskim tečajevima stalno slušam o likovnim kolonijama u drugim gradovima te mi je bila velika želja takvo nešto organizirati i u našem gradu. Mislim da Pakrac ima veliki kulturni potencijal i sigurna sam da ima još naših sugrađana koji se u svoja četiri zida bave nekom vrstom umjetnosti ili u ovom slučaju slikarstvom. Neka im ovo bude poziv i za nagodinu, jer nam je želja da likovna kolonija postane tradicionalna“, rekla nam je Milka Nemet.

4  5

Današnja likovna kolonija organizirana je u povodu 760 godina grada Pakraca, a budući da je svaka likovna kolonija humanitarnog karaktera, pa tako i ova, sva nastala djela bit će poklon Gradu Pakracu i Turističkoj zajednici Grada Pakraca. Kako nam je istaknula gospođa Nemet, cilj današnjeg druženja je potaknuti i ostale građane našeg područja, bez obzira na dob, na bavljenje umjetnošću, ali i na mogućnost učenja različitih tehnika na slikarskim tečajevima koja se ovisno o broju zainteresiranih mogu organizirati i u Pakracu.

DSC_8978  DSC_8980