Iako Tamburaški orkestar Pakrac formalno kao udruga djeluje tek osam mjeseci, članovi su od osnivačke skupštine održane krajem rujna prošle godine izveli četiri koncerta, redovito održavaju probe dvaput tjedno u prostorijama škole, a u planu je od iduće godine krenuti i na natjecanja, istaknula je sinoć Alfreda Petani Grafina, predsjednica Tamburaškog orkestra Pakrac, na prvoj redovnoj skupštini ove udruge koja je održana u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac.

????????????????????????????????????

Članovi su jednoglasno prihvatili prijedlog za pristupanje udruge u članstvo Zajednice kulturnih udruga Požeško - slavonske županije što im pruža mogućnost sudjelovanja i organizacije Županijskog kulturnog mozaika i stručnih seminara u cilju bolje suradnje i umreženosti različitih udruga u kulturi koje barem jednom godišnje javnim nastupima predstave rad i aktivnosti.

U ovoj i idućoj godini članovi planiraju redovito održavati probe kao i do sada, organizirati barem tri redovita koncerta godišnje uz nastupe na gradskim manifestacijama, rado će se odazivati na sva događanja gdje budu pozvani, surađivati s drugim udrugama u gradu i okolici, a želja članova su i natjecanja koja će uslijediti u idućoj godini.

Tomislav Galić, umjetnički voditelj pakračkog orkestra, rekao je da trenutno u orkestru djeluje dvadesetak članova, a pristupaju i novi dodavši kako se nada da će se orkestar omasoviti jer veća brojnost znači i kvalitetnije nastupe.

????????????????????????????????????

Zadovoljstvo što je Tamburaški orkestar zaživio i okuplja ljubitelje tradicijske glazbe svih dobnih skupina, a ujedno promiče ime grada, izrazila je pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević dodavši kako će i dalje biti podrška u radu. Odličnu suradnju istaknula je i Dubravka Arland, predsjednica KUD-a „Seljačka sloga“ iz Prekopakre, a zajedničke aktivnosti i nastupe ponudila je i Mirjana Bilopavlović, predstavnica Gradskog pjevačkog zbora Lipik.

Alfreda Petani Grafina tom prilikom pozvala je na najavljivani koncert Tamburaškog orkestra Pakrac koji će biti održan 1. lipnja u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman s početkom u 19 sati, a na kojem će gostovati i druge folklorne i pjevačke skupine te solisti.