„Ovom izložbom nastojimo rekonstruirati prosperitetno razdoblje u Lipiku i Pakracu kroz umjetnost jer ona ima nevjerojatnu moć progovoriti o važnim temama o sadašnjosti i prošlosti, a upravo ova izložba kroz umjetnike prezentira što se trenutno događa u suvremenoj umjetnosti. Ona služi kao mjesto uspostavljanja veze s prošlosti“, rekla je sinoć Ivona Pavković, jedna od organizatorica međunarodne izložbe minijatura koja se nakon jednodnevnog izlaganja u Kursalonu u Lipiku preselila u Muzej Grada Pakraca.

????????????????????????????????????

Izložba je  okupila 130 radova od 62 umjetnika kojom su, kako je istaknula organizatorica Nikolina Zanetti, željele pružiti priliku mladim autorima, a ona je ujedno i prva na području naše županije koja se isključivo bavi medijem minijature, vrlo specifičnim oblikom likovnog izražavanja. Nakon pakračkog izlaganja odabrani radovi bit će preseljeni i u Osijek u Umjetničku organizaciju  Format C.

U program izložbe uključeni su i radovi s likovnih radionica za djecu, a posjetitelji imaju prilike vidjeti radove polaznika umjetnički orijentiranih srednjih škola. Posjetitelje je pozdravila i v.d. ravnateljice pakračkog muzeja Tea Lokner rekavši kako je muzej ponudio platformu za apliciranje za financijska sredstva Ministarstva kulture RH, ali i prostor kako bi svi koji nisu uspjeli vidjeti izložbu u Kursalonu imaju prilike u pakračkom muzeju do 27. svibnja.

????????????????????????????????????

Izložbu je otvorio Tomislav Petrač, pročelnik pakračke gradske uprave, zahvalivši našim sugrađankama što su pomoću umjetnosti povezale Pakrac i Lipik, a ovakvim sadržajima obogatile kulturni život dva grada.