Osnovna glazbena škola Pakrac jučer je tradicionalnim koncertom učenika te predavanjem za prosvjetne djelatnike u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU u koncertnoj dvorani obilježila Dan Europe.

????????????????????????????????????

Informativno predavanje o programu eTwinning odnosno web zajednici škola u Europi održala je mr. Nataša Kjubić Klemše, učiteljica savjetnica i eTwinning ambasadorica, prezentiravši ovaj program kao platformu za odgojno – obrazovne gdje članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi, a aktivnosti eTwinning promiču suradnju europskih škola putem informacijsko - komunikacijskih tehnologija (IKT), pružajući pritom podršku, alate i usluge za škole. Okupljenim učiteljima, odgajateljima i drugim predstavnicima odgojnih i obrazovnih institucija s našeg područja predstavila je novi portal eTwinnig Live te prikazala kako ovaj program mobilnosti funkcionira i u praksi.

4

Koncert učenika započeo je Odom radosti, himnom Europske unije, u izvedbi Komornog tamburaškog orkestra i velikog zbora učenika, a na klarinetu, klaviru, gitarama, violini te flauti nastupili su i učenici Ivan Cah, Marta Filipović, Maja Berlančić, Dorian Žunić, Dorian Vukov, Petra Hihlik, Filip Pečanić, Matija Kunce, Mihajlo Pantelić, Biljana Sudar, Sara Komljenović i David Kozbašić te na kraju članovi malog zbora.

Ravnateljica Alfreda Petani Grafina pozvala je prisutne i na završni koncert učenika i učitelja povodom kraja školske godine koji će biti održan 10. lipnja.

????????????????????????????????????