Silvija Šesto, poznata i nagrađivana dječja spisateljica i autorica najčitanijih dječjih romana, jučer se susrela s učenicima 3. i 4. razreda pakračke osnovne škole u gradskoj vijećnici kurije Janković, a druženje je organizirala Gradska knjižica Pakrac.

2

Susret su otvorili učenici 5. razreda koji su s učiteljicom Božidarkom De Zan uvježbali i odglumili neke od Silvijinih stihova iz zbirke „Tinuninu“.

Više od sat vremena druženja s književnicom prošlo je u smijehu i zanimljivim pričama, a  autorica čija su djela u prijedlogu lektire za četvrti i osmi razred čitala je ulomke iz svojih romana za mlade te u razgovoru istaknula važnost čitanja.

Silvija Šesto je govorila o svojim knjigama, osobito o pet lektirnih naslova, o tome kako su priče nastajale i kako danas mnoge od njih žive na daskama koje život znače, a posebno o romanu „Bum Tomica“ koji je nakon kazališne izvedbe, ovih dana doživio i stripovsko izdanje. Njezin roman „Debela" uvršten je na IBBY-evu Časnu listu, što znači da je dvije godine bio na popisu 100 najljepših knjiga za djecu i mlade.

3

Tijekom susreta bilo je nekoliko mini  nagradnih pitalica, a za točne odgovore mali su čitatelji nagrađeni knjigama i bedževima, a na kraju je književnica odgovarala na zanimljiva i duhovita dječja pitanja.