Je li teško biti gradonačelnica, koliko dnevno obavi poziva ili što je željela biti kad odraste, bila su neka od simpatičnih pitanja pedesetak učenika trećih razreda pakračke osnovne škole koje su danas u pratnji učiteljica Kornelije Kobetić, Marije Nemec i Lidije Petrovečki Bosanac postavili pakračkoj gradonačelnici Anamariji Blažević posjetivši je u njezinom uredu.
Kako su najmanji rekli, budući da u školi trenutno uče o županijama, gradovima i općinama, bila im je idealna prilika posjetiti gradonačelnicu i pitati sve što ih zanima iz prve ruke. Da su se pitanjima "mali" pokazali "velikima" dokazuje i činjenica da je trećaše zanimalo kada će se ukloniti ruševine u Pakracu i krenuti obnova, planira li se obnoviti robna kuća u centru grada, a zahtijevali su i obnovu dječjih igrališta.
Gradonačelnica im je ispričala sve o radu gradske uprave i gradskog vijeća te pobliže opisala svoj posao i svakodnevne obaveze, a na pitanja o ruševinama pojasnila im je kako redovito pišu u druge institucije o tim problemima te obećala školarcima kako će se truditi utjecati da se ruševine što prije uklone u gradu. Na pitanje obnove dječjih igralište, gradonačelnica je najavila uređenje dječjeg igrališta kod stambenog naselja "Jug", naručena je posebna ljuljačka za malu djecu i djecu i s invaliditetom za igralište kod Vatrogasnog doma, a u ovoj godini plan je urediti i dječje igralište pod Kalvarijom kod područnog vrtića.
U srdačnom razgovoru, uz sokove, djeca su pokazala što su naučili o povijesti grada i o gradskoj vijećnici, a na kraju susreta gradonačelnica ih je provela i pokazala gradsku upravu.