muzej izlozba ivana bt klinci naslovna

Muzej grada Pakraca jučer je u večernjim satima okupio posjetitelje povodom likovne izložbe „Klinci“, ciklus slika akademske slikarice Ivane Barišić Tomšić iz Bjelovara, također i školske nastavnice Likovne kulture u Čazmi. Ovaj intimni dnevnik je otkrio spontane motive slikarice iz obiteljske svakodnevnice čiji su glavni protagonisti upravo njezina djeca.

IMG 4311 Large

Okupljene je pozdravila ravnateljica muzeja Jelena Hihlik, a nakon njenog predstavljanja slikarice, Ivana je i sama prenijela svoja djela u riječi kojima je opisala kako je cilj izložbe vratiti nas sve u djetinjstvo i razdoblje s manje obaveza i više vremena za zabavu zaključivši na kraju da je slike ipak najzahvalnije pogledati te joj je bilo drago predstaviti svoja djela i pakračkim ljubiteljima slikarstva.

DSC04506 LargeDSC04506 Large

Ponajviše zasluga za Ivaninu izložbu slika u Pakracu pripada nezavisnoj kustosici Sonji Švec Španjol koja je ciklus slika uljem na platnu i tradicionalnom tehnikom u živim bojama opisala kao želju autorice za odmakom od negativnih i tužnih vijesti i situacija koje se sve češće događaju u posljednje vrijeme.

DSC04504 Large

Izložbu su dodatno oplemenile Petra Hihlik koja je odsvirala Here Comes The Sun (The Beatles) te Magda Lucić Fider pročitavši pjesmice Što sadrži jedno malo dijete Arsena Dedića i Zaljubljena u čitav svijet autorice Olje Savičević Ivančević.

DSC04495 Large

DSC04509 Large

Ovaj likovni opus možete razgledati do 11. studenoga u izložbenom prostoru gradskog muzeja.

FOTOGALERIJA