seljacka sloga

U organizaciji Zajednice kulturnih udruga Požeško-slavonske županije 13. travnja održan je 12. županijski kulturni mozaik u Gradskom kazalištu Požega uz nastup kulturno-umjetničkih društava među kojima je bio i naš KUD Seljačka sloga iz Prekopakre, doznajemo od predsjednice KUD-a Dubravke Arland.

Uvodne riječi i pozdrave iznijeli su županica Antonija Jozić, gradonačelnik Željko Glavić i predsjednik Zajednice Mirko Čačić, a uz mnogobrojne izvođače iz područja plesne, glazbene, orkestralne i literarne djelatnosti ovo je bila prilika predstaviti smotre iz koreografiranog i izvornog folklora.

Na Kulturnom mozaiku izabrani su predstavnici koji će predstavljati Županiju na državnim smotrama koreografiranog izvornog folklora koja se po trideset i prvi put održava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, zatim na Đakovačkim vezovima te na Vinkovačkim jesenima, za što je ove godine čast pripala upravo prekopakranskom KUD-u. Ovogodišnje, 59. Vinkovačke jeseni bit će održane od 13. do 22. rujna., a naš KUD će zasigurno na najljepši način predstaviti tradiciju i kulturnu baštinu ovoga kraja.

Osim Seljačke sloge, na Mozaiku je nastupila i Češka beseda Prekopakra, ali i brojna druga društva s područja naše županije.

ceska beseda

Fotografije: KUD Seljačka sloga i pszupanija.hr