Dizajn bez naslova 9

Zapažene rezultate na nedavno održana dva međunarodna i jednom međužupanijskom natjecanju ostvarili su učenici Osnovne glazbene škole Pakrac, doznajemo od tajnice škole Jelene Ugrica.

Sredinom veljače u Osnovnoj školi Novi Marof održano je međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola „Mladi Padovec 2024”, koje je okupilo više od 300 glazbenih osnovnih škola iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i BiH, a III. nagradu u svojoj kategoriji osvojio je Joel Manavski (4.r. klavira) pod mentorstvom učitelja Karla Baričevića mag.mus.

Joel Manavski

Zbor OGŠ Pakrac, pod dirigentskom palicom učiteljice Tee Silađi, prof. i korepetitora učitelja Karla Baričevića, mag.mus., na IX. međunarodnom natjecanju dječjih zborova Vallis Aurea Cantat koje je održano 16. ožujka u Požegi osvojio je srebrnu nagradu u svojoj kategoriji. Natjecanje je okupilo 30 zborova dječjeg uzrasta iz svih krajeva Hrvatske i četiri zbora iz susjedne Slovenije, a natjecali su se u kategorijama klasične, folklorne, popularne i mješovite glazbe.

2 1

Silvano Katalinić (2.r. harmonike) je pod mentorstvom učiteljice Anamarije Nerad, prof. savjetnik, na 62. Međužupanijskom natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga (HDGPP) održanom 17. ožujka u Zagrebu osvojio I. nagradu na harmonici u svojoj kategoriji te je time osigurao državno natjecanje koje će biti održano za mjesec dana.

Silvano Katalinić i Anamarija Nerad
U utorak, 26. ožujka Osnovna glazbena škola bit će domaćin Županijske smotre zborova, dok će dan kasnije, 27. ožujka biti održan koncert za Dan škole, koji će uveličati gosti iz Cseprega, doznajemo od tajnice škole.

Pozivnica 1