"Danas se rastajemo s još jednom generacijom maturanata koja je, kao i one prije njih, ostavila pečat u našoj školi i pridonijela njenom razvoju. Zato vam hvala vam što ste bili naši učenici, želim vam uspjeh na završnim ispitima, posebno u nastavku vašeg školovanja, sve najbolje u  budućem životu te da provedete ovaj dan u veselju i zabavi. Zahvaljujem se i profesorima i zaposlenicima naše škole, kao i roditeljima, na odličnoj suradnji", tim se riječima danas ravnatelj Srednje škole Pakrac Dario Čilić u ime svih profesora oprostio od 130 maturanata koji su se okupili na prigodnom programu u Gradskoj sportskoj dvorani Pakrac.

2

Maturante su već tradicionalno poimenično prozvali njihovi razrednici darivavši ih simboličnim poklonima, a prigodnim govorom u ime svih maturanata, oprostili su se i učenici Ana Adžaga te Zvonimir Livančić. I ove godine izabrani su najbolji učenici u generaciji, tako je Sara Vujanić najbolja učenica po uspjehu, Maja Vrabec i Nikola Bjelajac najbolji sportaši dok je Maja Holubek proglašena najredovitijom učenicom s najmanje izostanaka.

"Kad nakon mature odahnete i mnogi iskrižate putove daleko od ovog grada, osvrnite se katkad u mislima na ovu školu s dušom. Ona će čuvati vaše tajne, muke, radosti kao i mnogim generacijama do sada. Na vašim novim stazama želimo vam što  manje dilema", poželjela je maturantima i Anita Dašek, predagoginja pakračke srednje škole.

3

Maturanti će svoj oproštaj tijekom dana proslaviti u gradskim kafićima i na obližnjim izletištima.

VIDI FOTOGALERIJU