Učenici turnir

„Budi navijač, a ne razbijač“ naziv je aktivnosti preventivne namjene Osnovne škole braće Radića i PU požeško slavonske, održane danas najprije u školskim klupama a potom u pakračkoj sportskoj dvorani, u kojoj su kroz izradu navijačkih transparenata na temu fair playa, malonogometni turnir te ocjenu samog navijačkog ponašanja za vrijeme turnira učenicima osnovne škole ukazali na kulturno ponašanje prilikom sportskih događanja.

Govornici turnir

Cilj ove aktivnosti je potaknuti povećanje sigurnosti sudionika i gledatelja na sportskim natjecanjima, sprječavanje vrijeđanja na bilo kojoj osnovi kao i sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih uz sport te razvijanje navijačke kulture, objasnila je pedagoginja Željka Maic koja je kao koordinatorica i voditeljica ove aktivnosti otvorila malonogometni turnir.

Prije početka turnira obratila se i ravnateljica škole Sanja Delač koja je uz pozdrave izrazila potrebu za češćim održavanjima ovakvih aktivnosti. Predstavljajući Grad Pakrac direktor PCP-a Vladimir Gazić je uz zahvale organizatorima, pohvalio sve sudionike na trudu uz nadanje da će ova aktivnost ostaviti željeni utisak, a poziv natjecateljima i navijačima na fair play uputio je načelnik PP Pakrac Robert Hrastić pritom zahvalivši na partnerstvu i organizaciji.

Ekipe turnir

U samom su turniru, u ukupno četiri ekipe, sudjelovali osim učenika i njihovi učitelji i nastavnici, policajci, sportski djelatnici, jedan novinar i drugi igrači. Turnir su sa tribina pratili učenici u ulozi navijačkih skupina pritom izlažući svoje transparente. Nakon završetka utakmice, žiri je na čelu s voditeljem Denisom Čelecom podijelio nagrade i zahvalnice najboljim navijačkim skupinama i navijačkim transparentima, kao i najboljem fair play potezu.

Utakmica