vrtić maslačak Large

Nakon završetka upisnog roka u pakrački Dječji vrtić „Maslačak“ primljeno je svih 80 djece čiji su roditelji predali zahtjeve. Tako će ove godine biti formirano 15 odgojnih skupina, od kojih je pet jasličkih i deset vrtićkih skupina uključujući i onu u objektu bivše „kuće časnih sestara“ pakračke župe UBDM. Istovremeno, ispraćeno je 80 vrtićkih „maturanata“ i budućih prvašića.

Slobodnih mjesta za djecu od navršene tri godine do polaska u školu ostalo je samo u područnim vrtićima u Donjoj Obriježi (10 slobodnih mjesta) i u Badljevini (3 slobodna mjesta) u programu cjelodnevnog boravka.

Opet dvije nove jasličke skupine

Velik je interes roditelja za upis jasličke djece, stoga će i ove godine tri jasličke skupine biti smještene u matičnom, a dvije u područnom vrtiću pod Kalvarijom čija se prošlogodišnja investicija preuređenja prostora pokazala nužnom i opravdanom.

Ravnateljica Višnja Klobučar povećan broj upisane jasličke djece ocjenjuje odličnim pokazateljem jer nam ukazuje da u Pakracu ima dosta mladih ljudi s malom djecom i za pretpostaviti je, budući da djeca već s godinu dana ulaze u sustav predškolskog odgoja, da su ti roditelji zaposleni. Uz njih, kako je naglasila Klobučar, primljena su i sva djeca vrtićke uzrasti koja su s majkama došla iz Ukrajine i neupisane djece nema.

No, da je u pakračkom vrtiću sve „tijesnije“ potvrđuje i ravnateljica jer, u razgovoru s roditeljima i stručnim osobljem vrtića, mladi roditelji Pakrac vide kao atraktivno mjesto za odgajati djecu zbog mirnoće mjesta, prirodnog okruženja, ali i svih programa i aktivnosti koje pakrački vrtić pruža.

višnja ured

Projektom „Sretno djetinjstvo u Maslačku“ brojne pogodnosti 

Projektom „Sretno djetinjstvo u Maslačku“ koji traje od veljače, a zapravo je nastavak projekta  „Maslačak ispunjava želje“, u pakračkom vrtiću nastavljaju se programi engleskog jezika, dramsko-scenske igraonice, mogućnost produženog boravka u vrtiću do 21 kao i igraonice za djecu koja nisu korisnici dječjeg vrtića. Da su skoro sva pakračka djeca uključena u sustav predškolskog odgoja potvrđuje i činjenica da je dječji vrtić zaprimio samo 2 zahtjeva za upis u program igraonice za djecu koja nisu korisnici, pa će se upisi produžiti do 31. kolovoza.

Klobučar kao novost, ali i ogromnu stručnu pomoć, ističe kroz projekt oformljen stručni tim gdje su zaposlene psihologinja, pedagoginja i zdravstvena voditeljica koje su, kako je rekla, već obišle sve vrtiće i razmijenile informacije sa svim odgajateljicama i koje svoje aktivnosti provode na dobrobit naše djece, ali i kao pomoć i podrška svim roditeljima.