5 Medium

Josip Bilić, učenik 4. razreda fizioterapeutskih tehničara Srednje škole Pakrac, osvojio je 1. mjesto na državnom natjecanju strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022. održanom od 10. do 12. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, u disciplini fizioterapeutska skrb, pod mentorstvom prof. Marine Grčević, magistre fizioterapije.

Da bi se uopće plasirao na državno natjecanje, Josip je morao proći i međužupanijsko izlučno natjecanje fizioterapeutskih tehničara koje je ove godine održano u Pregradi u ožujku gdje je također osvojio 1. mjesto. Na državnom natjecanju Josip se natjecao protiv najboljih učenika iz Zagreba, Rijeke, Šibenika, Varaždina, Vinkovaca i Pregrade.

1 Medium

„Učenici su morali pokazati vještine iz raznih područja fizioterapije, od edukacije pacijenata o bolesti, do primjene raznih mjernih postupaka, kao što je mjerenje snage mišića i mjerenje opsega pokreta u zglobovima. Učenici su također morali provesti zadane vježbe u sklopu kineziterapije te primijeniti elektroterapijski postupak u sklopu fizikalne terapije.

U svemu ovome, Josip se odlično snašao, oduševio prosudbeno povjerenstvo svojim izvrsnim komunikacijskim vještinama te znanjem stečenim kroz svoje srednjoškolsko obrazovanje i dugotrajnim i napornim radom i pripremama, te je uvjerljivo osvojio 1. mjesto. Ovo je prvi put da je neki učenik fizioterapeut iz SŠ Pakrac osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju iz fizioterapeutske skrbi, istaknula je mentorica Marina Grčević.

Josip je ovim uspjehom osigurao direktan upis na studij fizioterapije na Zdravstveno veleučilište u Zagrebu.

6 Medium