Internetskim prijavama u cijeloj Hrvatskoj sutra započinje postupak upisa u srednje škole koji će trajati do 22. srpnja. U Srednjoj školi Pakrac je 120 slobodnih mjesta za buduće srednjoškolce.

U odnosu na lanjsku upisnu kvotu za četverogodišnja i petogodišnja zanimanja nema promjena: upisivat će se po jedan razred s 20 mjesta u opću gimnaziju, fizioterapeutske i građevinske tehničare, te po dva razreda s 20 mjesta za smjer medicinska sestra/tehničar opće njege. Među trogodišnjim zanimanjima ove godine će se upisivati monteri suhe gradnje i rukovatelji samohodnim građevinskim strojevima, svaki po 10 mjesta u kombiniranom razrednom odjeljenju.

Lani su u srednju školu upisana 92 učenika s tim da su smjerovi opća gimnazija, medicinska sestra/tehničar i fizioterapeutski tehničar po običaju bili popunjeni, dok je za građevinske tehničare i stolare vladao slabiji interes.

Osim za školske programe, Srednja škola Pakrac objavila je natječaj i za 35 mjesta u Učeničkom domu, od čega su 24 mjesta za djevojke i 11 za mladiće. Prijave za upis su 23. i 24. srpnja.